Prima paginăSport

Luciana Marin a revenit în echipă cu victorie

Dimensiune text

HCM Roman – CSM Ploiești 23-17 (8-9), în etapa a 23-a a Ligii Naționale.

 

 

HCM Roman a obținut o victorie frumoasă și extrem de prețioasă spre finalul campionatului Ligii Naționale feminine de handbal, 23-17 (8-9) cu CSM Ploiești în etapa a 23-a, și a consfințit, astfel, rămînerea în primul eșalon, cu trei etape înainte de încheierea ediției 2011-2012.

Cu același prilej s-a consemnat revenirea în echipă, la joc, a centrului Luciana Marin, care a și înscris de opt ori, deși nu este total refăcută. De asemenea, tot în acest meci, portarul Paula Vișan a avut o evoluție excepțională, parînd și patru aruncări de la 7 metri. De altfel, toate handbalistele de la Roman au jucat foarte bine în această partidă, peste locul ocupat în clasament, în fața unei echipe bune și în vizibil progres, care a și reușit să conducă la pauză.

Echipa lui Bădulescu și a lui Moisii a început foarte bine și, în minutul 15, conducea cu 6-2. A urmat o perioadă de vădită relaxare a gazdelor, care a permis ploieștencelor să egaleze, 6-6, apoi, chiar, să preia conducerea, 8-9. Startul romașcanelor în partea a doua a fost devastator. Iuganu a înscris de trei ori pe contraatac, după recuperări proprii și, în minutul 40, s-a ajuns la 15-10. Căpitanul Carmen Stoleru și-a mobilizat în continuare colegele și, împreună, nu au mai repetat istoria din al doilea sfert de oră al meciului, ba, din contră, și-au mărit avantajul, 20-13 (min. 54). Ultimele cinci minute au fost echilibrate și partida s-a încheiat cu victoria concludentă a HCM Roman, 23-17.

Carmen Stoleru: „Am fost mult mai bune ca ele. Am jucat ca o adevărată echipă”.

Paula Vișan: „Mulțumesc fetelor, mulțumesc tuturor!”

Luciana Marin: „Am avut o perioadă ceva mai slabă în prima repriză, dar, apoi, ne-am revenit și am cîștigat clar. Vrem să aducem două puncte de la Constanța”.

Corneliu Bădulescu: „Ne-am făcut un pic meciul greu după un început bun. Repriza a doua a fost perfectă, apărarea a fost foarte bună. Le felicit pe toate! Au jucat foarte bine. Am scăpat de toate grijile”.

HCM Roman: Vișan, Polocoșer – Marin (8 goluri – 5 din 7 metri), Iuganu (6), Stoleru (3), Garipova (3), Agrigoroaei (2), Gherman (1), Cricleviț, Horobeț, Palamariu, Goran

CSM Ploiești: Tănase, Cristescu – Gîscă (5 – 2 din 7m), Luca (5), Crap (3), Zavragiu (3), Gheorghe (1), Moroianu; antrenor Gheorghe Ionescu.

Celelalte meciuri ale etapei: CSM 2010 Bacău – SCM Craiova 21-22, Corona 2010 Brașov – HC Zalău 22-22, CSM București – Dunărea Brăila (la pauză scorul era 15-11), Universitatea Jolidon Cluj – HCM Baia Mare 37-24, Oltchim Rîmnicu Vîlcea – CSM Cetate Devatrans 41-26, Oțelul Galați – Universitatea Neptun Constanța 28-26.

HCM Roman a urcat pe locul 7, cu mențiunea că n-a fost luat în calcul rezultatul din București.

COMENTARII

WORDPRESS: 0