Campania „19 zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

Campania „19 zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Vineri, 17 noiembrie, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman au participat la activitatea finală din cadrul celei de-a zecea ediții a Campaniei internaționale „19 zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor”, activități organizate în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

La această campanie finală au participat elevi ai claselor a IX-a D, H, a X-a A, B, D, a XI-a B, C, F, a XII-a D și profesorii Magdalena Lefter, Crina Cărpușor, Larisa Duminică, Vasile Dima, Geta Gagniuc, Mihaela Grădinaru, Manuela Popitan și Marinela Adăscăliței. În perioada 1 – 19 noiembrie, toți elevii și cadrele didactice din cadrul colegiului s-au alăturat acestei campanii.

Activitatea de vineri a debutat cu prelegerea directorului instituției, Paraschiva Buciumanu, care a vorbit celor prezenți despre teme precum dragostea și căldura căminului familial, după care reprezentanții DGASPC Neamț, psiholog Ana Apopei și asistent social Alina Chiriac, au dezbătut și au dezvoltat tema acestui an a campaniei, „Copiii străzii”. Moderatori au fost elevii Luciana Motoc, clasa a IX-a H, și Gabriel Clăpuci, clasa a XI-a B. Elevii prezenți la activitate au fost împărțiți în două echipe: una a realizat profilul elevului de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, iar cealaltă echipă a realizat profilul copilului străzii.

„Scopul constituirii acestor profiluri a fost cel de a compara cele două categorii de copii, concluzia fiind cea de a reflecta bine înainte de a lua decizia de a pleca de acasă pentru a găsi libertatea preferată spre o cale a distracției. Copiii au însușit noțiuni noi despre gândirea critică și problematizare, ce reprezintă o caracteristică a tinerilor. Campania s-a aflat în acest an la cea de a X-a ediție, astfel că, dedicați luptei împotriva abuzurilor și violențelor asupra copiilor, ca în fiecare an, elevi și profesori ne alăturăm tuturor celor care își doresc ca toți copiii să aibă o copilărie fericită, lipsită de griji, de necazuri, să se bucure de toată dragostea și liniștea din sânul familiei”, a afirmat coordonatorul local al campaniei, profesor Carmen Grădinaru.

 

Foto: Colegiul Tehnic „Miron Costin”

 

Comentarii

WORDPRESS: 0