LPS Roman s-a calificat la al doilea turneu semifinal

Echipa de handbal junioare I a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de Eugenia Tăbuci, s-a calificat la cel de al doilea turneu semifinal din cadrul campionatului național, după ce, la primul turneu, disputat la Buzău, a ocupat locul al patrulea între cele șase participante din grupa a II-a.

 

 

LPS Roman a obținut cinci puncte în cele cinci partide disputate în amintita fază a competiției, din două victorii și un rezultat de egalitate. Victoriile au fost obținute în meciurile cu LPS Vaslui și Grupul Școlar „1 Mai” Ploiești, iar rezultatul de egalitate a fost cel din partida cu LPS 1 Pitești. Înfrîngerile au fost consemnate în jocurile cu LPS Brăila și CSȘ 6 București. LPS Roman s-ar fi putut clasa pe locul al treilea, ceea ce i-ar fi asigurat un loc într-o grupă mai ușoară la turneul al doilea semifinal, dacă ar fi învins LPS Pitești, într-un meci pe care l-a controlat și în care a condus permanent, fiind egalată în ultimele 30 de secunde. Ulterior, LPS Pitești a învins, surprinzător, LPS Brăila și a prins locul al treilea, la golaveraj.

„Important este că sîntem calificate la cel de al doilea turneu semifinal. Rămîne regretul că nu am învins echipa din Pitești, ceea ce ne-a costat o poziție mai bună în clasamentul grupei și mai mult decît atît. În cel de al doilea turneu am nimerit în grupă cu CSȘ Chimia Rîmnicu Vîlcea și LPS Iași, favorite la accederea în faza următoare, la turneul final, acolo unde vor merge primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe semifinale. Trebuie să fiu realistă și să recunosc că șansele de a ajunge la turneul final sînt nule. Trebuie să îmi cunosc limitele. Cele două formații favorite au majoritatea jucătoarelor născute în 1993, adică în ultimul an de juniorat, în vreme ce echipa mea este formată din jucătoare mai tinere, în general. În plus, mai avem și accidentate. Felicit fetele pentru calificarea la al doilea turneu semifinal, pentru felul în care s-au comportat”, a afirmat Eugenia Tăbuci.

Cel de al doilea turneu semifinal va avea loc în perioada 27-29 aprilie, într-o localitate care urmează a fi desemnată.


COMENTARII

WORDPRESS: 0