Home

LPS Roman, la un punct de locul de play-off

Echipa de fotbal, juniori B, a Liceului cu Program Sportiv Roman, de a cărei pregătire se ocupă Constantin Lupușoru, a reușit să învingă cu 2-1 (1-1), în deplasare, pe cea a SC Sporting Club Vaslui, într-o partidă foarte importantă pentru promovarea în faza următoare a competiției.

 

 

Jocul a contat pentru etapa a 18-a a campionatului și a fost una dintre ocupantele locului al patrulea, Vaslui, respectiv al cincilea, Roman. Echipa romașcană a primit gol la jumătatea primei părți a meciului și a egalat, înainte de pauză, prin Grigore. Scorul final a fost stabilit de Aeroaei, din lovitură de la 11 metri, în partea secundă a partidei. LPS Roman a jucat cu Puravu, Lucaci, Broscaru, Grigore, Fușneică, Aeroaei, Pârlea, Chelaru, Lăpușneanu, Bogleș, Munteanu. Au mai intrat Mihăeș și Babjuc.

LPS Roman rămâne pe poziția a cincea în clasament, cu 29 de puncte, unul mai puțin decât Sporting Vaslui, dar păstrează șanse de a se califica în turneul play-off. „A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din acest campionat. La 0-0, am avut un șut sub transversală, mingea a căzut în mult spatele liniei de poartă, dar golul, clar, n-a fost validat. Copiii au fost bulversați după această fază și, pe acest fond, am primit noi gol. Am egalat și apoi am dat, tot noi, gol. La 2-1, am mai ratat o lovitură de la 11 metri prin Munteanu, campionul ratărilor și în perioada care a urmat. Am dominat tot timpul. Victoria nu poate fi pusă sub semnul îndoielii. Duminică vom juca acasă cu LPS Suceava. Ne propunem trei victorii din tot atâtea posibile în meciurile rămase de disputat până la sfârșitul returului, chiar dacă vom avea unul și la Iași, cu a treia clasată. La forma arătată de băieți, se poate”, a declarat Constantin Lupușoru.

Pentru a prinde locul al patrulea, cel care asigură calificarea în play-off, LPS Roman trebuie să depășească în clasament Sporting Vaslui, echipă care un avantaj de un punct.

Conform regulamentului, primele patru clasate la finalul returului vor juca în turneu play-off, fiecare cu fiecare, pentru desemnarea echipei din serie care se va califica la turneul zonal. Se va ține cont de rezultatele directe înregistrate în tur și retur între echipele implicate. Formațiile de pe locurile 5-10 vor juca în turneul play-out, iar cele de la locul 11 în jos vor retrograda direct, la finalul returului. Până la terminarea primei faze mai sunt patru etape.

În campionatul juniorilor A, LPS Roman, echipă pregătită de Sorin Manea și care s-a calificat în faza finală a Olimpiadei Școlare, a pierdut meciul de la Vaslui, 1-2.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0