LPS Roman începe turneul semifinal de la Buzău

Echipa de handbal, junioare I, a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de Eugenia Tăbuci, va deschide seria jocurilor de la primul turneu semifinal al grupei a doua care se va desfășura în Buzău între 10 și 14 aprilie.

 

 

Obiectivul echipei romașcane este clasarea pe unul dintre primele patru locuri în grupă, echivalent cu calificarea la cel de al doilea turneu semifinal, fază a competiției în care se vor stabili cele opt promovate la turneul final, din patru serii.

Așadar, marți, 10 aprilie, LPS Roman va juca în primul meci, al turnelului de la Buzău, cu LPS Pitești, cu începere de la ora 14. Din grupă mai fac parte LPS Vaslui, LPS Brăila, Grupul Școlar 1 Mai Ploiești și CSȘ 6 București. Partida inaugurală este considerată ca deosebit de importantă în ecuația promovării în faza următoare de către Eugenia Tăbuci: “Meciul cu Piteștiul este aproape decisiv și sper să-l cîștigăm. Noi trebuie să cîștigăm două partide pentru a ne clasa între primele patru. Știu că Brăila și CSȘ București au echipe bune. La prima vedere, grupa apare ca una accesiblă, însă noi avem un lot subțiat de accidentări și rubeolă. Sper ca pîna la ora meciului să-mi recuperez accidentatele. Altfel, trebuie să ne adaptăm la ce avem. Fetele sînt mobilizate și vor să se califice. În turneul de pregătire de la Tîrgu Secuiesc, de acum două săptămîni, a fost foarte bine. La turneul de zonă de la Olimpiadă a fost iarăși bine, în ansamblu. Aș fi vrut să am toate jucătoarele în potențial de sută la sută. Două s-au accidentat în meciurile cu Iașiul, din campionat și de la Olimpiada Sportului Școlar. Mă bazez pe un joc bun în apărare și pe contraatac. Aștept vești bune de la Bălăceanu, aflată la control medical. Trebuie să reușim”.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Lotul romașcan este format din: Anca Apetrei, Diana Ivanov (portari), Mihaela Paraschiv, Georgiana Lungu, Mădălina Chirilă (componentă a lotului național de junioare, legitimată la HCM Roman), Alina Ciurdea, Georgiana Buzenchi, Laura Petrea, Ștefania Bălăceanu, Andreea Ghiuzan, Ana Maria Lungu, Bianca Enea, Loredana Vartic, Cătălina Smerea.

După meciul cu LPS Pitești, LPS Roman va întîlni: LPS Vaslui (11 aprilie, ora 17), LPS Brăila (12 aprilie, ora 15:30), Gr. Școlar 1 Mai Ploiești (13 aprilie, 15:30), CSȘ 6 București (14 aprilie, ora 12) – ultimul meci din grupa a II-a.

Echipa romașcană a plecat ieri la ora 14 spre Buzău, nu înainte de a efectua antrenamentul pregătitor de la Sala Sporturilor.


COMENTARII

WORDPRESS: 0