Prima paginăSport

LPS Roman are trei echipe ca și calificate la turneele semifinale

Dimensiune text

Formațiile de junioare I, junioare II și junioare III, pregătite de Eugenia Tăbuci, Ioan Holban și de soții Vasilica și Viorel Lazăr, țin steagul sus la LPS Roman.

 

 

Echipa de junioare II a LPS Roman

Echipa de junioare II a LPS Roman

După trei turnee, dintre cele șase, ale campionatului național de handbal, junioare II, echipa Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorul Ioan Holban, ocupă locul secund în grupa B, la două puncte de HC Buhuși, prima clasată, pe care a spulberat-o, 34-16, în ultimul meci din anul trecut, disputat în turneul de la Roman. De altfel, echipa romașcană a câștigat toate cele cinci meciuri. Ambiția și dorința de revanșă, de a pune lucrurile la punct, au fost cele care le-au motivat cel mai mult pe elevele lui Holban, cel care după meci spunea: „S-a demonstrat care este valoarea lor. Am jucat aproape de ceea ce ar trebui să facem tot timpul„.

Căpitanul echipei romașcane, Rebeca Roșca, declara, înaintea, turneul de la Roman: „Fiind considerate ca favorite la calificare în faza următoare, dar și ca ocupante ale unui loc care ne permite acest lucru, fiecare dintre celelalte echipe va veni cu dorința de a ne învinge. Noi n-am luat meciurile în serios, la Buzău. Obiectivul nostru în acest sezon este calificarea la turneul final, astfel că nu ar trebui să avem probleme cu calificarea la cel semifinal„.

Lotul LPS Roman: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Ramona Sandu, Andreea Ungureanu, Bianca Enea, Alina Dima, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț, Anca Marian.

Clasament: 1. Buhuși – 27 p, 2. Roman – 25 p, 3. Bacău – 20 p, 4. Piatra Neamț – 10 p, 5. Buzău, 6. Târgu Neamț.

Următorul turneu, al patrulea, va avea loc la începutul lunii februarie, la Piatra Neamț.

Echipa de junioare I a LPS Roman

Echipa de junioare I a LPS Roman

Pe parcursul turului, echipa de junioare I a LPS Roman a fost învinsă doar de două ori, în deplasare, de CSȘ Tîrgu Neamț și LPS Iași. „Este timp suficient pînă la sfîrșitul turului să adunăm punctele necesare unei plasări pe un loc cît mai bun, să obținem calificarea la primul turneu semifinal și, de ce nu?, chiar și mai sus„, spunea, după prima etapă, antrenoarea Eugenia Tăbuci, vorbe care au fost acoperite prin fapte.

În seria I a campionatului sînt opt echipe, dintre care patru, cel mai bine clasate la sfîrșitul returului, vor promova în faza următoare, a primului turneu semifinal.

Lotul de jucătoare al LPS Roman pentru sezonul 2012-2013: Ana Maria Suceu, Anca Apetrei, Diana Ivanov (împrumutată un sezon de la LPS Suceava) / portari, Mihaela Paraschiv, Laura Petrea, Georgiana Lungu, Ștefania Bălăceanu, Georgiana Buzinche, Ana Maria Lungu, Alina Ciurdea, Mădălina Chirilă (junioare I), Raluca Balint, Anca Oancea, Bianca Enea, Alina Dima, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Raluca Dănilă, Alexandra Artenie (junioare II).

Clasament: 1. Iași – 14 p, 2. Roman – 10 p, 3. Tîrgu Neamț – 8 p, 4. Botoșani – 8 p, 5. Vaslui – 8 p, 6. Piatra Neamț – 6 p, 7. Bacău – 2 p, 8. Suceava – 0 p.

Junioarele III, pregătite de Vasilica și Viorel Lazăr au încheiat și ele pe locul secund prima parte a campionatului seriei A, formată din două turnee a câte patru meciuri. Micuțele handbaliste romașcane au câștigat șase dintre cele opt partide, acumulând 12 puncte și fiind devansate doar de vasluience, care au adunat 16 puncte.

 

Băieții mai așteaptă

 

În campionatele masculine ale echipelor de juniori, doar cea a juniorilor III, pregătită de Alina Andrei și Vasilica Hârțuliu, stă mai bine, fiind clasată pe locul al treilea după 15 etape, cu 15 puncte, cu două mai puțin decât ocupanta locului secund. Echipele de juniori I și II de la LPS Roman ocupă pozițiile a șasea, respectiv a cincea, în seriile lor, fiind departe de locurile care permit accederea la turneele semifinale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0