Prima paginăSport

LPS Roman a pierdut în derby-ul grupei A

Dimensiune text

Echipa feminină de juniori I a Liceului cu Program Sportiv Roman, condusă de profesor Eugenia Tăbuci, a susținut, miercuri după-amiază, partida derby cu LPS Iași, campioana României, din cadrul etapei a 12-a, antepenultima, a grupei A a campionatului național. Deși nu a jucat rău, formația romașcană a fost învinsă în finalul partidei, 25-27 și a ratat, astfel, ocazia de a egala la puncte echipa din Botoșani, a doua clasată.

 

 

„Am condus tot jocul, dar n-am rezistat până la capăt. S-a întors și Chirilă de la lot, nepregătită și ieșită din formă, și n-a putut ajuta echipa”, a afirmat vădit supărată Eugenia Tăbuci. Pentru LPS Roman au jucat Ivanov, Apetrii, Paraschiv, A. M. Lungu, G. Lungu, Ciurdea, Buzenchi, Roșca. LPS Roman și LPS Iași se mai întâlniseră, în urmă cu câteva zile, la faza zonală a Olimpiadei Școlare de la Roman, meciul încheindu-se, atunci, la egalitate, 15-15, după ce ieșencele înscriseseră în ultimele secunde. În acea partidă, cele mai multe goluri fuseseră înscrise de Paraschiv (9) și Ciurdea (5).

Ultimele etape ale returului se vor desfășura în ritm extrem de alert, sâmbătă, miercuri, iar imediat după încheierea primei faze a campionatului vor începe turneele semifinale. Astfel, etapa următoare va avea loc în 6 aprilie, când LPS Roman va juca la Bacău, iar peste o săptămână, 11 aprilie, echipa romașcană va evolua pe teren propriu cu LPS Botoșani, în meci pntru stabilirea ocupantelor locurilor al doilea și al treilea.

LPS Roman ocupă locul al treilea în grupă, cu 14 puncte, fiind devansată de LPS Iași – 24 de puncte și LPS Botoșani – cu două puncte peste Roman – și, chiar în condițiile amintitei înfrângeri, este foarte aproape de calificarea la turneul semifinal, acolo unde vor accede primele patru clasate din fiecare grupă. Pentru locul al patrulea, disputa se dă între CSȘ Tîrgu Neamț și LPS Vaslui, aflate la egalitate de puncte.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0