Prima paginăEducatie

Locurile la liceu au fost „bătute în cuie”

Dimensiune text

Pentru absolvenții de clasa a VIII-a din această vară vor fi organizate, la nivelul județului Neamț, 176 de clase de liceu.

 

Dintre acestea, 45 vor fi pe profil teoretic, 59 vor fi pe profile tehnologice, 28 de clase vor fi pentru servicii, 26 pe profilul resurse naturale și protecția mediului și 18 vor fi la liceele vocaționale. Vor mai funcționa, de asemenea, cinci clase a IX-a pentru învățămîntul cu frecvență redusă, toate pe profil teoretic, și patru clase pentru învățămîntul seral.

Planul de școlarizare pentru anul școlar 2012 – 2013 a ajuns joi, 24 mai, în liceele din județ, după ce cifra de școlarizare la nivel național a fost aprobată miercuri, 23 mai, de ministrul Educației, Liviu Marian Pop. „Numărul de locuri în cele 176 de clase este puțin mai mic decît cel al elevilor înmatriculați în clasa a VIII-a. Din experiență, știm că un procent de 3-4% dintre aceștia se pierd în fiecare an, fie că nu absolvă clasa a VIII-a, fie nu se înscriu pentru admiterea computerizată„, a spus inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu.

Înainte de a intra la liceu, elevii vor avea de trecut cele două probe ale Evaluării naționale, limba română și matematica, programate pentru 25 și 27 iunie. Rezultatele urmează să fie afișate pe 29 iunie. Media obținută la evaluarea națională va reprezenta jumătate din media de admitere, cealaltă jumătate fiind dată de media generală de absolvire a claselor V-VIII. Repartiția computerizată va avea loc pe 14 iulie. Lista cu elevii repartizați va fi afișată, pe 15 iulie, la școlile generale de unde provin absolvenții, și pe 16 iulie, la liceele la care aceștia au fost repartizați.

COMENTARII

WORDPRESS: 0