Locurile de veci din Cimitir sunt inventariate

HomeSocial

Locurile de veci din Cimitir sunt inventariate

 

Administrația locală vrea să facă ordine în Cimitirul ”Eternitatea”, acolo unde nu mai sunt disponibile locuri de veci, dar multe morminte au rămas în grija ”nimănui”. Pentru o evidență clară asupra locurilor și a taxelor încasate, se va trece la inventarierea lor și înregistrarea electronică.

Primarul Lucian Micu spune că a cerut celor de la societatea Municipal Locato – care are în subordine activitatea din Cimitir – o gestiune clară asupra mormintelor: ”Vrem să știm cine sunt cei care au concesionat, dacă și-au achitat dările anuale, apoi să impunem igienizarea și curățenia. Cine nu se va supune acestor reguli care îi obligă pe proprietari să aibă grijă de morminte va suporta și unele penalități. Este un plan pe care vrem să îl punem în practică, dar abia după ce vom centraliza toate locurile de veci”.

De principiu, se dorește a se ști la orice moment cine deține o parcelă de teren și dacă și-a achitat contribuția anuală. În plus, pentru a oferi o imagine îngrijită zonei, cei care nu vor avea grijă de morminte pentru o lungă perioadă de timp sau care nu vor plăti din timp taxele vor putea suporta și unele penalități. O decizie asupra unui regulament care să prevadă aceste obligații din partea proprietarilor trebuie aprobată de Consiliul Local, dar deocamdată propunerile sunt în fază de studiu.

Romașcanii care au locuri de veci în Cimitir trebuie să știe faptul că pot solicita la Municipal Locato, printr-o cerere, să le fie îngrijite mormintele, în cazul în care nu au timp, sunt plecați în afară sau nu au posibilitatea fizică, prețul acestui serviciu fiind de aproape 29 de lei cu tot cu TVA.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Vă rog frumos să-mi spuneți care este prețul unui loc de veci central la Cimitirul „Eternitatea” Roman.
    Vă mulțumesc