Prima paginăSocial

Localități din Neamț afectate de inundații, în urma ploilor

Localități din Neamț afectate de inundații, în urma ploilor

Dimensiune text

 

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare de tip cod galben pentru aproape întreaga țară, inclusiv pentru județul Neamț, vizând instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină, în intervalul miercuri, 7 iunie, ora 18 – joi, 8 iunie, ora 23.

În urma precipitațiilor abundente care au căzut în județul Neamț, în seara de miercuri, 7 iunie, au fost afectate comunele Tarcău și Dumbrava Roșie – 28 de gospodării inundate, două podețe afectate, 100 de metri de drum comunal, 17,82 kilometri de drum sătesc, precum și o lucrare hidro. Ploile care continuă și în cursul zilei de joi au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în orașul Bicaz, joi dimineața, fiind afectați 1.725 de consumatori.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat misiuni de evacuare a apei din gospodării din Tîrgu Neamț, din Satul Grumăzești, comuna Topolița, și din satul Cazaci, comuna Tarcău. Conform hidrologilor, la stațiile hidrometrice (SH) din zona Roman s-au înregistrat miercuri precipitații de 18,5 l/mp, la SH Roman, de pe râul Moldova, și de 17,0 l/mp la SH Nicolae Bălcescu, pe râul Siret. Râul Bistrița și afluenții săi de pe teritoriul județului Neamț se află sub atenționare hidrologică de cod galben de inundații, până vineri seară, la ora 20.

„Județul Neamț se află în continuare sub avertizare de cod galben de ploi și de inundații și de aceea le cer tuturor primarilor să asigure permanența astfel încât să avem o comunicare eficientă atunci când situația o impune. Și noi, la nivelul Instituției Prefectului Neamț, am instituit imediat permanența pe toată durata codului meteo și hidrologic. Este important să putem interveni imediat în situații de urgență. Viața oamenilor este cea mai importantă dar și salvarea bunurilor acestora”, a declarat prefectul Vasile Panaite, care va trimite în teren comisii pentru evaluarea pagubelor.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0