Prima paginăSanatate

Liste de așteptare pentru internarea la Spitalul de Psihiatrie

Dimensiune text

Pentru că bolnavii sunt mulți, iar paturile sunt extrem de puține, internarea la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” se face pe baza unei liste de așteptare.

 

 

Pentru că sunt numai 130 de paturi, iar solicitările sunt extrem de multe, mai ales din partea rudelor care nu mai pot avea grijă de bolnavi, conducerea spitalului a decis ca bolnavii să fie internați în funcție de poziția pe lista de așteptare. În momentul de față, pe listă se află 30 de persoane care așteaptă să fie tratate de personal specializat. Vestea bună pentru bolnavi este că fondurile alocate spitalului, pentru primele două luni ale acestui an, sunt suficiente pentru a funcționa, în bune condiții.
Pentru primele două luni avem un buget de 730.000 de lei, bani suficienți să ne desfășurăm activitatea normal. Noi ne-am aprovizionat încă de anul trecut cu medicamente și materiale sanitare. Problema este că am fost nevoiți să apelăm la aceste liste de așteptare pentru internare, datorită numărului mic de paturi. Pentru că vorbim de bolnavi cronici, ei se internează în spital, sunt tratați o vreme, apoi se reîntorc în sânul famiilor. Din păcate, acolo ei nu respectă medicația, bolile se decompensează și pacienții se întorc în spital„, a precizat medicul primar psihiatru Anca Hâncu, managerul Spitalului de Psihiatrie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0