Prima paginăPolitica

Lista PSD pentru Primăria şi Consiliul Local Roman

Lista PSD pentru Primăria şi Consiliul Local Roman

Dimensiune text

 

PSD logoPSD Roman a depus luni, 25 aprilie, lista cu candidaturile pentru alegerile locale de pe 5 iunie. Lista este deschisă de candidatul formaţiunii la funcţia de primar, Gheorghe Oprea.

Pentru un fotoliu de consilier local, lista îi cuprinde, în ordine, pe următorii: Gheorghe Oprea, Radu Cătălin Curpăn, Daniel Laurenţiu Vasiliu, Iulia Havrici Tomşa, Constantin Holban, Eugen Pătraşcu, Ilie Boloca, Iuliana Năstase Onu, Alin Tudor Robu, Aurel Constantin, Gabriela Popovici, Bogdan Alin Ursu, Marius Iulian Oprea, Lilia Erimia, Constantin Aanei, Adriana Burcă, Nicolera Berza, Raluca Sterea, Vasile Brătescu, Dorel Anton, Ioan Lăpuşneanu, Cezar Casian, Mihaela Ion, Maria Amariei, Magdalena Gheorghiţă, Vasile Pădurariu şi Gabriela Spulbăr.

Preşedintele PSD Roman, Dan Manoliu, prezent la depunerea listelor de candidaturi a precizat că target-ul formaţiunii este de a obţine 12-15 locuri în Consiliul Local, din totalul de 21 de funcţii de ales local.

În urmă cu patru ani, PSD a depus liste comune cu PNL, pe fostul USL. Cele două liste, de atunci şi de acum, au foarte puţine nume în comun: Iulia Havrici, Ilie Boloca, Constantin Holban şi Mihaela Ion. În 2012, USL – adică PNL şi PSD – a obţinut opt funcţii de consilier. De pe actuala listă se poate observa dispariţia Nuşei Chiriac, unul dintre cei mai vechi consilieri locali ai PSD, dar şi rocada tată-fiică, prin prezenţa lui Eugen Pătraşcu, preşedintele organizaţiei de pensionari a PSD, şi ieşirea Lidiei Pătraşcu, consilier în acest mandat.

Precizăm faptul că, în urmă cu două săptămâni, Ziarul de Roman a publicat o listă cu candidaturile pentru Consiliul Local din partea PSD și, în ciuda criticilor aduse de unii cititori, precum că datele nu ar fi adevărate, lista depusă la Biroul Electoral Local arată că numele de pe respectiva listă sunt aceleași, numai ordinea diferă – lista prezentată de noi fiind în ordine alfabetică (cu excepţia candidatului la primărie, care deschide lista de consilieri locali în orice partid care se respectă).

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • 1. lista e comuna, PSD + UNPR, e protocal national intre cele doua formatiuni
    2. lista publicata de voi difera de cei depusa la biroul electoral, nu e identica 🙂