Prima paginăSocialEducatie

Listă deschisă pentru oferta de uniforme la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Conducerea colegiului a avansat un termen de două săptămâni pentru ca părinţii să vină cu propuneri pentru uniforma şcolară.

Conducerea Colegiului Naţional „Roman-Vodă” a amânat cu două săptămâni termenul până la care va fi luată o hotărâre definitivă legată de introducerea uniformei obligatorii. „Prin această amânare, vrem să dăm părinţilor posibilitatea de a veni cu alte oferte, pe care le consideră mai avantajoase, atât în ceea ce priveşte modelul, cât şi preţul. Nu vrem să fim acuzaţi de aranjamente şi nu vrem să impunem o anumită firmă sau un anumit model. Dacă părinţii au oferte mai bune decât cea pe care am găsit-o noi, suntem deschişi la orice dialog”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

Obligativitatea purtării uniformei şcolare şi modelul ţinutei a reprezentat subiectul principal al şedinţelor cu părinţii la fiecare clasă din „Roman-Vodă” din primele două săptămâni de şcoală. Dacă cei mai mulţi dintre părinţi au fost pentru purtarea uniformei, modelele propuse şi preţul au iscat numeroase controverse. Varianta propusă de conducerea şcolii este formată din sarafan, fustă, sacou şi pantalon pentru fete, la preţul de 240 de lei, în timp ce modelul pentru băieţi cuprinde sacou, pantalon, vestă şi cravată şi costă 210 lei. Odată ce modelul va fi stabilit, uniformele vor intra în lucru şi purtarea ţinutei va deveni obligatorie. „Consider uniforma obligatorie pentru o şcoală cu prestanţa Colegiului Naţional «Roman-Vodă». Uniforma reprezintă un simbol, un motiv de mândrie pentru toţi elevii şcolii, îi identifică şi contribuie, în acelaşi timp, la crearea unei atmosfere plăcute în şcoală. Ne gândim şi la modificări ale regulamentului de ordine interioară, în care să fie prevăzute sancţiuni pentru elevii care vin la şcoală fără uniformă”, a spus directorul colegiului.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0