Prima paginăSocialEducatie

Limba franceză, promovată de elevii Școlii „Alexandru Ioan Cuza”

Dimensiune text

Sorina Mihaela Antoche

Sorina Mihaela Antoche

Sorina Mihaela Antoche s-a calificat la etapa naţională a olimpiadei de limbă franceză.

Membrii Asociaţiei Francofone din Roman au sărbătorit vineri, 28 martie, Ziua Internaţională a Francofoniei. Elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Roman au prezentat, la sediul asociaţiei, un program artistic dedicat francofoniei. „Noi am marcat evenimentul în şcoală în perioada 16 – 21 martie, dar ne-am întâlnit şi la asociaţie pentru un schimb de energii pozitive. Dacă, în şcoală, elevii au promovat tradiţiile Franţei, printr-o activitate în care au realizat şi prezentat mâncare tipic franţuzească, programul de la asociaţie a inclus o prezentare a ceea ce reprezintă francofonia, dar şi un program muzical care a cuprins interpretarea unor cântece din repertoriul unor cunoscuţi artişti francezi”, a spus profesoara de limba franceză Cristina Tărâţă, cadru didactic la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Roman.

La eveniment şi-au dat concursul elevele de la clasa a VI-a – Teona Burcă, Elisa Cozma, Sara Grăjdeanu şi Miruna Lungu, precum şi eleva Sorina Mihaela Antoche, clasa a VII-a, de la aceeaşi unitate de învăţământ, calificată la etapa naţională a olimpiadei de limbă franceză, ce va avea loc în perioada 7 – 11 aprilie la Târgu Mureş. „Sorina este o elevă studioasă. Se descurcă foarte bine atât la limba franceză, cât şi la limba engleză. Punctajul obţinut la faza judeţeană a olimpiadei de limba franceză, de 94 de puncte din 100, a situat-o pe locul I pe judeţ”, a spus profesoara Cristina Țărâţă.

Sorina este optimistă şi crede în şansa ei. „Sper să mă întorc cu un rezultat bun şi de la faza naţională”, a spus Sorina Mihaela Antoche.

COMENTARII

WORDPRESS: 0