Lidl reface intersecția E85 cu drumul spre Tămășeni până la sfârșitul anului

Lidl reface intersecția E85 cu drumul spre Tămășeni până la sfârșitul anului

Dimensiune text

 

În vederea fluidizării traficului în zonă, intersecția șoselei DN 2 – E 85 cu drumul județean ce duce spre comuna Tămășeni, DJ 201C, este reamenajată, în această perioadă. Lucrările sunt făcute din fondurile companiei Lidl, care a deschis în zonă un nou depozit logistic, ce a devenit funcțional din această primăvară.

Intersecția respectivă a pus mari probleme șoferilor în ultimii ani, odată cu creșterea valorilor de trafic de pe DN 2 – E 85, care au solicitat în mai multe rânduri autorităților o soluție. Odată cu prezența în zonă a noului depozit logistic al Lidl și a camioanelor companiei, reprezentanții Lidl au un interes direct în reamenajarea acestei intersecții. La solicitarea Ziarului de Roman, reprezentanții companiei ne-au oferit mai multe detalii despre lucrările aflate în derulare și despre termenul prognozat pentru finalizarea acestora.

„Intersecția dintre DN 2 și DJ 201 C, din imediata proximitate a centrului nostru logistic din Cordun, va fi reamenajată pentru a fluidiza traficul în zonă. Astfel, pe partea dreaptă a acesteia vor fi introduse benzi de decelerare și accelerare, cu o bandă de stocaj pentru virarea la stânga. Această reamenajare presupune o serie de lucrări precum lărgirea drumului, realizarea unor insule direcționale cu rol de separare a sensurilor de mers, dar și a unor rigole de scurgere pe marginea drumului. Ca măsuri adiționale de siguranță, vor fi montate semne și indicatoare de circulație, marcaje longitudinale și transversale rezonatoare, precum și parapete de protecție pe ambele laturi ale drumului. În plus, pentru sporirea vizibilității, intersecția va fi iluminată pe timp de noapte.

Pe perioada de execuție a lucrărilor, circulația nu este întreruptă, însă, pentru siguranța participanților la trafic, cu avizul Poliției Rutiere Neamț, porțiunea de drum unde se desfășoară lucrările este semnalizată prin balize, semne de circulație și lămpi cu lumină intermitentă.

În acest moment, lucrările se află în plină desfășurare, însă ritmul de construcție poate varia, în funcție de diverși factori externi, cum ar fi condițiile meteo. Deși este prematur să vorbim despre o dată fermă de inaugurare a lucrărilor, ne dorim să finalizăm modernizarea intersecției până la finalul acestui an”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al companiei Lidl România.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0