Prima paginăSocialEducatie

Liceul Tehnologic din Nisiporeşti are două clase a IX-a

Dimensiune text

Elevi din localitatea ieşeană Ciohorani, judeţul Iaşi, au solicitat să urmeze cursurile liceale în comuna Boteşti.

În condiţiile în care, în ultimii ani, multe dintre liceele nemţene şi-au piedut elevi, Liceul Tehnologic din localitatea Nisiporeşti, comuna Boteşti, şi-a propus să mai înfiinţeze o clasă a IX-a. Decizia conducerii unităţii de învăţământ este justificată de cererile unor elevi din comuna Ciohorani, din judetul Iaşi, care vor să urmeze liceul la Nisiporeşti. „Liceul avea 48 de elevi înscrişi în clasa a IX-a, dar, la începutul anului şcolar, era aprobată doar o singură clasă. Cereri am primit din partea elevilor din comuna Ciohorani, aflată la şapte kilometri de Nisiporeşti”, a declarat Cleopatra Brânduşa Bursuc, directorul Liceului Tehnologic din Nisiporeşti.

Liceul şcolarizează elevi care provin atât din satele comunei Boteşti – Nisiporeşti şi Barticeşti -, dar şi elevi din comunele Văleni şi Tupilaţi.

Conducerea unităţii şcolare a trimis adrese către Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ şi Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru aprobarea celei de-a doua clase a XI-a la Nisiporeşti. Răspunsul pozitiv al celor în drept a ridicat numărul preşcolarilor şi elevilor care învaţă la Nisiporeşti la 500.

Până anul acesta, clasa a IX-a a funcţionat cu două profiluri – industrie textilă şi fabricarea produselor din lemn – simultan. Începând de anul acesta, clasele vor avea profiluri distincte.

Transformat din şcoală de arte şi meserii în unitate de învăţământ liceală, Liceul Tehnologic Nisiporeşti va avea, în anul şcolar 2013 – 2014, a doua serie de absolvenţi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0