HomeEducatie

Liceenii pot ajunge la şcoli de vară din America şi Germania

Pentru a ajunge acolo, ei trebuie să participe la Concursul de economie aplicată „Economy Works”.

Liceenii pot câştiga premii în bani, precum şi burse pentru participarea la seminarii pe teme economice în Statele Unite ale Americii şi în Germania, în cadrul unei noi ediţii a proiectului „Economy Works”. Acest proiect constă într-o campanie de e-learning şi un concurs de testare a gândirii critice cu privire la diverse teme economice.

Concursul se desfăşoară până pe 27 martie şi este structurat în două module online, fiecare având o altă temă din domeniul economic. Pentru fiecare modul, elevii trebuie să răspundă la o întrebare de gândire critică printr-un scurt eseu. Ei vor avea la dispoziţie diverse materiale pentru a înţelege tema respectivă, prezentată în texte scurte, prezentări, documentare, interviuri sau benzi desenate. Fiecare modul oferă trei premii a câte 100 de dolari şi alte două premii în cărţi pe teme economice.

La sfârşitul etapei online, cei zece câştigători vor fi invitaţi la o conferinţă unde se vor întâlni cu alţi tineri pasionaţi de economie şi vor putea purta discuţii cu profesori universitari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Pentru a putea intra în cursa pentru două locuri sponsorizate la şcolile de vară din străinătate, aceştia vor avea de prezentat un eseu final. În plus, ei vor putea participa la seminarul Economics of Entrepreneurship din Michigan, Statele Unite ale Americii, organizat de Foundation for Economic Education, dar şi la seminarul Institute for Economic Studies Europe, din Gummersbach, Germania. Costurile cu transportul, cazarea, masa, materialele educative sunt suportate integral de coordonatorii proiectului şi partenerii săi.

Mai multe informaţii despre regulile concursului şi premiile oferite sunt disponibile pe site-ul proiectului: http://economyworks.wordpress.com.

Comentarii

WORDPRESS: 0