Prima paginăSocialEducatie

Liceenii învaţă să-şi construiască o afacere

Dimensiune text

Asociaţia de Iniţiativă Locală „Roman 2002” a lansat proiectele „Antreprenor la tine acasă” şi „Alege o viaţă fără droguri”.

Sâmbătă, 14 septembrie, Asociaţia de Iniţiativă Locală „Roman 2002” a organizat conferinţa de lansare a două noi proiecte destinate tinerilor din Roman şi din comunele învecinate. Este vorba despre proiectele „Alege viaţa fără droguri”, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin programul „Concurs local de proiecte de tineret 2013”, şi „Antreprenor la tine acasă”, proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. La eveniment au fost prezenţi Elena Iancu, din partea Asociaţiei de Iniţiativă Locală, Loredana Dinu, reprezentând Asociaţia de Sprijin Comunitar Piatra Neamţ, Vasile Avădanei, preşedintele Centrul de Incubare Creativ Inovativ în Afaceri Roznov, Oana Bulai, din partea Fundaţiei „Diadra”, parteneri de proiect, Ana Mâţă, reprezentând Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Neamţ, Corina Barcan, director al Liceului Tehnologic Adjudeni, şi Ioana Ciobanu, director adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, elevi şi profesori din şcolile partenere.proiecte2

„Alege viaţa fără droguri” este un proiect care are drept scop conştientizarea tinerilor din mediul rural cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun şi droguri. În cadrul proiectului, va fi organizat un curs de formare pe această temă, la care vor participa 30 de elevi voluntari şi şase profesori din Săbăoani, Nisiporeşti, Horia, Tămăşeni, Adjudeni şi Pânceşti, vor fi amenajate şase puncte de informare cu materiale informative de prevenire a consumului de alcool, tutun şi droguri, iar în final va fi organizată o competiţie sportivă, „Alege sănătatea”, care are drept scop promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Proiectul „Antreprenor la tine acasă” îşi propune să instruiască 90 de elevi şi nouă cadre didactice din Săbăoani, Adjudeni şi Roman, astfel încât aceştia să dobândească acele cunoştinţe de bază necesare pentru a-şi deschide propria afacere. „Acest proiect vine în continuarea unor activităţi desfăşurate pe aceeaşi temă în anii trecuţi, care au fost bine primite de tinerii participanţi. Dacă atunci ne-am adresat absolvenţilor de liceu, ne-am propus să ne adresăm, acum, elevilor, acordându-le posibilitatea de a face o alegere pentru piaţa muncii încă de pe băncile şcolii”, a spus Elena Iancu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0