Prima paginăEducatie

Liceenii au dăruit cărți preşcolarilor

Dimensiune text

Activitatea face parte din proiectul „Pledoarie pentru lectură”, iniţiat de Colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Cu gândul la valenţele educative ale lecturii, elevii claselor a IX-a C şi a XII-a A de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, însoţiţi de profesorii Cătălina Corhăneanu şi Cristina Paloşanu, i-au vizitat pe colegii lor mai mici, preşcolarii de la grupa mare a Grădiniţei cu program prelungit nr. 6, cu scopul de a face copiilor un altfel de dar. Este vorba despre cărţi pentru copii dăruite din toată inima şi din care liceenii au citit câteva rânduri celor mai mici cititori.

carti 02Activitatea face parte din proiectul „Pledoarie pentru lectură”, iniţiat de profesor Cătălina Corhăneanu. „Este o activitate de promovare a lecturii în rândul celor mai mici cititori, dar şi una de promovare a valorilor umanitare. «Pledoarie pentru lectură» este, de fapt, o invitaţie la exprimare personală prin valorificarea practicii lecturii. Exersând lectura, copiii şi tinerii îşi dezvoltă gândirea şi imaginaţia creatoare, îşi îmbogăţesc vocabularul, găsesc modele de exprimare clară, nuanţată şi artistică”, a precizat profesoara Cătălina Corhăneanu.

Activitatea a fost o experienţă inedită şi emoţionantă atât pentru cadrele didactice implicate, cât şi pentru elevii liceului, care s-au bucurat de o primire călduroasă din partea micuţilor şi a educatoarelor  Viorica Gheorghiescu şi Adriana Ştefan. „Această activitate a fost deosebită pentru mine şi pentru colegii mei. Am dus cărţi copiilor şi i-am văzut cum se bucură la primirea unui dar atât de mic. Am dori să mai repetăm această experienţă”, a spus Alexandra Năstase, elevă a clasei a IX-a C.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0