Prima paginăRoman

Liceeni navetiști, înfiați de profesori

Dimensiune text

Drumurile blocate de nămeți au obligat elevii navetiști să stea în autogară. Profesorii s-au mobilizat și i-au cazat în internat.

 

 

Viscolul care s-a abătut asupra Romanului și a comunelor învecinate în cursul zilei de miercuri a făcut ca drumul de la școală spre casă să devină o misiune imposibilă pentru o parte dintre elevii navetiști. Pentru șase dintre aceștia, elevi ai Colegiului Tehnic „Miron Costin”, ziua s-a încheiat la căminul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.
Miercuri după-amiază, m-a sunat una dintre colegele din școală, dirigintă la o clasă, ca să-mi spună că unul dintre elevi nu a reușit să ajungă acasă și că are de gând să-și petreacă noaptea în autogară. După mai multe telefoane, am aflat că era, de fapt, un grup de șase elevi care stăteau în autogară, pentru că nici un mijloc de transport nu mai pleca spre satele lor. N-am putut să îi las acolo, obosiți și nemâncați, și am apelat la sprijinul colegilor de la Colegiul Tehnic «Petru Poni», liceu care are și cămin, de la care am primit tot sprijinul. Copiii au fost luați de la autogară de directorul adjunct Cristinica Sava, cazați la cămin, au primit și o masă și, joi dimineața, au fost prezenți la cursuri„, a spus profesoara Nelia Lorica Havrici, director al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Tot în cămin și-au petrecut noaptea și patru elevi navetiști de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”. „Mă bucur că am reușit să venim în ajutorul copiilor. Am verificat în mod special să-și anunțe părinții asupra situației, să le spună unde sunt, astfel încât aceștia să nu-și facă griji„, a spus profesoara Mioara Stoia, director al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • gab 9 ani

    Felicitari!