Prima paginăActualitateRoman

Liberalii vor contorizare și facturare individuală a apei

Dimensiune text

Contorizarea individuală a apei va fi supusă aprobării Consiliului Local Roman în următoarea şedinţă. Proiectul va fi iniţiat de consilierii locali ai PNL. În mai multe rânduri, foarte mulţi romaşcani au cerut acest lucru autorităţilor.

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Contorizarea individuală a apei va fi supusă aprobării Consiliului Local (CL) Roman în următoarea şedinţă, iar proiectul va fi iniţiat de consilierii locali ai PNL. O hotărâre de Consiliu Local care să vină în sprijinul contorizării individuale ar mulţumi foarte mulţi romaşcani, aceştia cerând, în mai multe rânduri, autorităţilor acest lucru. Proiectul în cauză este unul la care consilierul local PNL Vasile Mocanu ţine foarte mult şi intenţionează să-l treacă la capitolul realizări.

„Dorim să reglementăm contorizarea şi încasarea facturilor pentru apa potabilă consumată pe bază de contract individual pentru toţi consumatorii din Roman. Am studiat deja legea cu privire la furnizarea apei şi legea asociaţiilor de proprietari şi am întocmit un draft al proiectului. Urmează să avem întâlniri cu primarul municipiului, pentru a discuta pe marginea acestui proiect. Sunt tot mai mulţi romaşcani care au cerut operatorului de apă contorizare individuală şi li s-au impus anumite condiţii. Una dintre acestea se referă la acordul tuturor proprietarilor de pe o scară, dar nu cred că este o condiţionare corectă, dat fiind faptul că în multe apartamente nu locuieşte nimeni, proprietarii fiind plecaţi în străinătate”, a afirmat Vasile Mocanu, consilier local PNL.

Consilierul local PNL Vasile Mocanu

Consilierul local PNL Vasile Mocanu

Reprezentantul liberalilor consideră că actualul cadru legal avantajează proiectul de hotărâre promovat de cei trei consilieri PNL din Consiliul Local şi că decizia de a iniţia un proiect a fost o consecinţă a numeroaselor solicitări venite în acest sens din partea cetăţenilor.

„Singura problemă ar rămâne curăţenia pe casa scării, dar aceasta poate fi făcută de una – două firme specializate. Oamenii şi-au pus speranţe în noi atunci când ne-au dat votul şi trebuie să încercăm să-i ajutăm. Eu am cerut mereu prioritizarea corectă a proiectelor şi observ că s-a ţinut cont de cererea mea. De asemenea, am iniţiat dezbateri proactive pentru a explica importanţa şi impactul unor proiecte, cum influenţează acestea viaţa romaşcanilor”, a precizat Vasile Mocanu.

Acesta recunoaşte că ar dori mai multă implicare în şedinţele de plen şi din partea celorlalţi consilieri, nu doar votul dat pe linie de partid. În plus, consilierul liberal, deşi face parte dintr-un partid aflat la putere, se simte în opoziţie, din cauza majorităţii PDL din   CL Roman. În ceea ce priveşte relaţia cu PSD, partenerii din USL, Vasile Mocanu spune că nu există şedinţe comune sau o analiză făcută înainte de ședințe, dar că se sprijină reciproc atunci când proiectele sunt în folosul comunităţii. „Sunt dezgustat de fricţiunile din USL la nivel naţional, oamenii îşi pierd încrederea în noi când văd ce se întâmplă. Sunt contrariat de inconsecvenţa unor decizii la nivel central şi mă sperie impozitele care se vor introduce, fiindcă vor urma scumpiri şi nivelul de trai va fi afectat”, declară consilierul Vasile Mocanu.

În calitate de reprezentant al autorităţii locale, Vasile Mocanu este membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe”. „Mă bucur că am putut sprijini această unitate de învăţământ în rezolvarea unor probleme urgente şi aici trebuie să spun că am comunicat foarte bine cu domnul primar. Astfel, s-a montat centrală termică şi urmează să fie schimbat acoperişul de la sălile de clasă dinspre Spitalul Vechi. O altă urgenţă este schimbarea tâmplăriei, care este foarte veche şi nu mai izolează deloc”, a explicat consilierul liberal.

Vasile Mocanu este manager la BancPost, iar soţia sa este director de sucursală la Raiffeisen Bank. Conform declaraţiei de avere din anul 2012, familia Mocanu deţine peste 170 de hctare de teren agricol în localităţile Secuieni, Dulceşti şi Buhuşi, 31 de hecare de pădure la Secuieni, o casă în Roman, o casă la Slănic Moldova şi un apartament în Bucureşti. În ceea ce priveşte datoriile, până în anul 2017, Vasile Mocanu are de rambursat un credit de 20.000 de lei şi un altul de 130.000 de euro. Acesta este administratorul unei întreprinderi individuale.

COMENTARII

WORDPRESS: 14
 • sunt 100% deacord cu proiectul de contorizare individuala

 • kent 7 ani

  Se apropiile alegerile de la anu din primavara pentru parlamentul european si acu ‘ incepe sa curga tot felul de promisiuni , pentru romascani si nu numai . M-am lamurit cu toate partidele , De la PSD , PDL , PNL etc toti is o apa si-un pamant …Ne -au luat tot , suntem slugile europei , .. .Vine acu si promisiunea ” vai va punem contoare separate pe apa ” si ce ? o sa scumpeasca astia apa , ca o 100 de littri o sa coste cat 10 m3 …
  M-am convins de , de faptul ca politicienii sunt cei mai corupti si mai mincinosi .

 • Andrei 7 ani

  …. si nenorocitele de pierderi sa nu intre in factura mea e traba furnizorului de apa….

 • qsa 7 ani

  Vai ce indurerat este saracutul MOCANU de soarta romascanilor consumatori de…….apa!!!!!

 • Florin 7 ani

  …” sunt alesi locali si trebuie sa lucreze in interesul celor care-i reprezinta”…
  Sarmana limba romana, poate ati vrut sa scrieti „in interesul celor PE care ii reprezinta”, lua-l-ar dracu’ de acuzativ !! Acesti oameni ,care scriu articole in ziarul Dvs, au dat un test minim de cunoastere a gramaticii Limbii Romane ?!.

  • User 7 ani

   Ai iesit la vanatoare de greseli gramaticale si doar atat ai gasit? Sarmanu’ de tine. Esti penibil. Ai inteles ce vrea articolul? Sau te-ai oprit la prima greseala. Vezi ca mai sunt, cauta cu atentie.

   • Florin 7 ani

    Esti foarte inteligent, n-am ce zice ! In esenta , articolul nu spune NIMIC . Gargara electorala…

 • mamaie 7 ani

  Cand isi baga politicienii coada in ceva ,deja imi miroase a necurat!Cu toata apa din tara ,,acestia nu-si vor spala marsaviile pe care le-au facut si mizeria in care traieste poporul!Cum se poate in alte parti ca apa sa fie contorizata ,iar plata sa se faca pe factura?? La noi nu este vointa politica,acesta e sloganul maimarilor din judet!

 • alexa vasile 7 ani

  Salutam decizia consilierilor si lucrul acesta arata ca mai sant politicieni carese implica in rezolvarea nemultumirulor cetatenilor romascani si sa dea domnul sa tina cat mai mult si sa se implice si in alte proiecte pentru reducerea cat mai mult a cheltuielilor cu utilitatile.Acesti consilieri merita tot respectul nostru.

 • Ion 7 ani

  Proiectul , care este foarte bun,va avea opozanti redutabili:
  1.Acva Serv,motivat de faptul ca nu are salariati suficienti pentru citirea apometrelor la fiecare apartament,
  2. Asociiatiile de proprietari care raman astfel fara principala activitate care sa le justifice salariile si in fond existenta deoarece:
  – plata gunoiului se poate rezolva tot pe cale individuala,
  – plata luminii de pe scara nu constituie o problema deosebita,
  – iar curatenia de pe scara o pot asigura locatarii.
  3. In consecinta PA presedintilor si administratorilor de Asociatie,comisie de cenzori,comitet executiv si altii care-or mai fi intr-o asociere de tip socialist pe care nu si-o mai doreste nimeni dar vietuieste cu incapatinare din lipsa noastra de curaj de a actiona la unison pentru desfiintarea lor.

  • Cicerone 7 ani

   Nu au suficienti salariati sa citeasca apometrele? Atunci imi declar singur, asa fac si la Gaz pe site, iar ei doar sa verifice corectitudinea. Sa dea lege prin care sa oblige pe toata lumea sa aiba contorizare individuala. Cum vor ei la limita proprietatii, cu apometre de clasa C etc.

 • qsa 7 ani

  Florin este critic literar sau (anal )ist gramatical….

  • Florin 7 ani

   Se pare ca in subconstientul tau exista o componenta lubrica. Daca termenul de „analist” te-a dus cu gindul doar la partea prin care iti exprimi „ideile”, nu e vina mea, e nefericirea ta ! Sau handicapul tau…

 • culai 7 ani

  Daca reusiti sa puneti in practica aceasta initiativa toti consumatorii din blocuri va vor sustune in alegerile viitoare. Este o doleanta atat deveche si totodata atat de actula,pentru a scapa odata -pentru totdeauna – de pagubele ce ni se fac in bugetele noastre secatuite.Va doresc suscesSe poate gasi o solutie ca si la reabilitarea termica a blocurilor.,D-le Mocanu, dar trebiie sa insistati intens, la toate nivelurile,Va multumesc anticipat.