Prima paginăPolitica

Liberalii romaşcani se reorganizează

Dimensiune text

Noul preşedinte al PNL Roman, Liviu Brătescu, vrea programe politice şi sinceritate. Liberalii vor câştigarea Primăriei Roman şi locuri cât mai multe în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

 

Liberalii trebuie să se organizeze şi să-şi stabilească obiectivele cu sinceritate, consideră preşedintele interimar al PNL Roman, istoricul Liviu Brătescu, după ce a fost numit, săptămâna trecută, la conducerea organizaţiei locale, la doar câteva zile după ce senatorul Eugen Țapu, în calitate de lider al liberalilor romaşcani, formase un comitet local executiv.

„Decizia a fost una surprinzătoare şi pentru mine, a fost rezultatul unei propuneri pe care preşedintele organizaţiei judeţene, domnul deputat Mugur Cozmanciuc, a făcut-o Biroului Judeţean. Biroul Judeţean a aprobat numirea mea, dar, înainte de aceasta, dizolvarea Biroului Municipal Roman. Acum sunt preşedinte interimar şi obligaţia mea este ca, în perioada următoare, să propun Biroului Judeţean o nouă structură de birou municipal. Îmi doresc foarte mult ca alături de mine să se afle membrii liberali, adică toţi liberalii care au demonstrat că sunt în PNL pentru valori, pentru principii şi care au fost alături de partid, până la urmă. O conducere se schimbă, într-un fel sau altul, la un anumit moment. Dar important este ca partidul să rămână cu ceea ce numim un «leadership», pe de o parte şi, pe de altă parte, să-şi menţină membrii”, a afirmat Liviu Brătescu.

Una dintre discuţiile pe care preşedintele interimar al PNL Roman le va purta va fi cu membrii fostului PDL, întrucât şapte dintre cei 23 de membri ai comitetului local executiv sunt din aripa PDL.

Liviu Brătescu susţine că sinceritatea în comunicare reprezintă cheia succesului politic al liberalilor, în 2016. „În primul rând, eu cred că este necesară declanşarea unei discuţii foarte sincere în PNL, chiar o competiţie internă. Avem experienţa, de pildă, a organizaţiei PNL Iaşi. Eu cred că şi în Roman, la nivelul comitetului local executiv al noului PNL, trebuie purtată o asemenea discuţie, pentru identificarea acelor persoane care doresc să candideze din partea PNL la primărie. Lucrul acesta trebuie să se întâmple foarte repede, pentru că nu mai avem decât un an până la alegeri, iar un obiectiv al meu, ca preşedinte, şi al PNL, este câştigarea primăriei. Este primul obiectiv. Să ne-aducem aminte, totuşi: Romanul a avut un primar liberal, în 1992, prin persoana domnului Otto Mayerhoffer, şi cred că e timpul ca Romanul să aibă, din nou, un primar liberal. Colegii mei din PNL Roman au fost întotdeauna oameni entuziaşti, oameni dornici să câştige, dar cred că a lipsit o idee foarte precisă despre modul de organizare a acestei filiale şi stabilirea cu sinceritate a obiectivelor. Adică, dacă ne adunăm cu toţii la o masă şi stabilim care sunt obiectivele politice ale fiecăruia dintre noi, cei care avem funcţii, cred că atunci ne vom putea armoniza. O mai bună organizare şi o mai bună comunicare ne vor putea ajuta pe toţi, astfel încât PNL să redevină cu adevărat o forţă la nivelul municipiului Roman, cu obiectivele amintite: câştigarea Primăriei, o contribuţie importantă la Consiliul Local, o contribuţie importantă la formarea Consiliului Judeţean, pregătirea unei liste de candidaţi pentru parlamentari. Sunt obiective fireşti, când vorbim de principala forţă politică a ţării, care este astăzi PNL”, a adăugat liderul PNL Roman.

Citește și:   S-a rupt lanțul de iubire dintre primarul Achiriloaei și viceprimarul Samson. Motivul: toaleta publică

Liviu Brătescu este de părere că oamenii care au votat cu preşedintele Iohannis în noiembrie 2014 nu vor da votul PNL în 2016, dacă nu li se va oferi un program de guvernare – locală sau centrală – de calitate. „Este nevoie de o bună comunicare între membrii de partid, dar şi cu alegătorii. Noi am declanşat, de altfel, la nivelul filialei Neamţ, o acţiune pe care o coordonez, e o încercare a noastră de a reda o strategie de guvernare locală, pentru că, dincolo de valul pe care l-a creat Klaus Iohannis, eu nu cred că lumea ne va vota pe noi, liberalii, la Roman şi la Neamţ, doar pentru că a câştigat Klaus Iohannis alegerile. Oamenii ne vor vota dacă vom avea grijă ca acei candidaţi ai noştri să aibă reprezentativitate, să aibă credibilitate şi un program pe măsură. În 2016, va fi o dezbatere de programe, asta e datoria noastră, a liberalilor”, consideră Liviu Brătescu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0