Prima paginăPolitica

Liberalii din CJ votează împotriva romașcanilor

Liberalii din CJ votează împotriva romașcanilor

Dimensiune text

 

 

Consilierii județeni liberali sunt împotriva Romanului pe față, deși orașul este condus de un primar din același partid. Pentru a doua oară, liberalii județeni au respins proiectul  pentru ca zona Roman să beneficieze de stația de transfer de lângă Cersanit, astfel încât prețul gunoiului plătit de romașcani să scadă. Mai mult, liberalii s-au opus și ca Romanul să primească bani de la Consiliul Județean (CJ), noroc că situația a fost salvată de grupul consilierilor PSD și ALDE, care au votat pentru a se da banii, nu pentru a se lua.

După o perioadă destul de lungă în care, din cauza războiului dintre PSD și PNL, Romanul a fost văduvit de banii de la județ, situația pare și mai încâlcită acum că războiul este intern. Autoritățile locale romașcane au reușit acum să vorbească pe aceeași limbă cu conducerea PSD a Consiliului Județean, dar s-au încurcat apele în PNL, din cauza războiului pentru putere dintre deputații Laurențiu Leoreanu și Mugur Cozmanciuc. Așa se face că în ședința de miercuri, 23 ianuarie, din Consiliul Județean liberalii au acționat în detrimentul Romanului, ca să-l „pedepsească” pe deputatul Leoreanu, prieten cu primarul Lucian Micu.  Însuși președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, s-a arătat uimit: „Am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia au fost aprobate proiecte de hotărâre extrem de importante pentru județul Neamț, dar, din nefericire, a existat și unul la care consilierii PNL s-au opus, în dezavantajul nemțenilor din Roman și împrejurimi. Un proiect aprobat a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a 14.384.000 de lei – sumă defalcată din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2018. Din păcate, pentru a doua oară, proiectul care vizează atribuirea și încheierea contractului «Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ din zona 2 (n.r. – zona Roman)» nu a avut susținerea necesară pentru a fi aprobat. Sper ca la viitoarea ședință, colegii din opoziție să își reconsidere poziția și împreună să le demonstrăm nemțenilor că interesele lor primează în activitatea noastră!”.

Culmea este că tocmai din gura liberalilor din Consiliul Județean, fideli deputatului Mugur Cozmanciuc, s-a propus să se ia banii ce trebuiau dați Romanului, iar mai apoi Romanul să-i dea, practic, înapoi Consiliului Județean, dar acoperindu-și, altfel, datoriile de la cofinanțarea proiectelor europene pe apă și mediu. Probabil că Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț, așteaptă ca prin aceste decizii împotriva Romanului să-l „convingă” cu forța pe primarul Lucian Micu și ceilalți romașcani liberali ce îl susțin pe Laurențiu Leoreanu să se lepede de acesta din urmă și să-i cânte lui în strună. Este trist că Romanul are de suferit și din cauza orgoliilor dintr-un singur partid – PNL, după ce și PSD a luat anul acesta niște decizii naționale în detrimentul administrațiilor locale.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Chrys 4 ani

  Domnule primar Lucian Micu, ce parere aveti de aceasta atitudine a colegilor dumneavoastra de partid? Vi se pare normal ca cei alesi sa ne reprezinte sa actioneze impotriva intereselor romascanilor? Pana acum ati acuzat doar PSD-ul ca se opune proiectelor de dezvoltare. Cum sta treaba acum?

 • Dan 4 ani

  Niste nesimțiți. Ruginesc toate utilajele din statie pentru ca unii mor de invidie din cauza faptului că Romanul este peste Piatra dpdv economic.

 • ulise 4 ani

  Umbla vorba prin targ , ca Micu ar vrea sa-si dea demisia din PNL si sa ramana ( o vreme ) , independent. Miscarea ar fi una buna pentru imaginea lui dar nu mai stim nimic de soarta dosarului sau in legatura cu A.N.I ? Cand are termen la ultima instanta ?
  Lica , Dan , Chrys voi ati auzit ceva ? PNL pierde puternic in sondaje. Nu pot sa imi imaginez de ce lumea ar vota tot PSD ?!

  • muraru 4 ani

   Dacă-și dă demisia,automat pierde și funcția de primar.Bătălia va continua până când cetățenii vor participa la aceste ședințe de consiliu local sau județean,trăgându-i de mânecă.

 • ulise 4 ani

  Leoreanu e in razboi puternic cu Mugur Cozmanciuc ! E pe viata si pe moarte . Acum este momentul ce trebuie speculat de Micu : detasarea de PNL si ruptura dintre Micu si Leoreanu. Asta ar fi cea mai buna miscare. Foarte multi romascani l-au cam uitat pe Leoreanu . Micu , trebuie sa recunoastem , a atras foarte multi romascani . Nu este un primar rau , e chiar super ok. Tocmai atasamentul de Leoreanu nu convine multor romascani .