HomePolitica

Liberalii declară război împotriva lui Culiță Tărâță

Liberalii nemțeni îl acuză pe președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, de șantaj. Deputatul Ursărescu și senatorul Țapu (foto) demontează zvonurile despre reîntoarcerea lui Gheorghe Ștefan în PNL Neamț.

 

 

Parlamentarii liberali Dorin Ursărescu și Eugen Țapu au comentat duminică, într-o conferință de presă, situația tensionată care trenează de luni de zile în Consiliul Județean (CJ) Neamț, unde există un război fățiș între consilierii Uniunii Social Liberale (USL) și președintele CJ, Culiță Tărâță. Senatorul Eugen Țapu a declarat că dorește să pună capăt unor zvonuri care circulă în ultimele zile, cum ar fi că, împreună cu deputatul Dorin Ursărescu, ar participa la împărțirea companiei CFR Marfă, ori că s-ar purta negocieri cu primarul de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, pentru o reîntoarcere în PNL. Senatorul Eugen Țapu a declarat că nu este în vederea liberalilor o negociere cu Gheorghe Ștefan și că acest lucru este o aberație.

„Este clar că în spatele unor astfel de campanii de presă se află oameni care au câștigat mulți bani din agricultură în ultimii ani. În spate sunt foarte multe interese. Domnul Culiță Tărâță și-a făcut un obicei din a pomeni despre jaful de la nivelul județului, dar până acum n-a dovedit nimic. Recomand tuturor instituțiilor abilitate să-i acorde tot sprijinul pentru a descoperi jaful de la nivelul Consiliului Județean. Noi avem o mare problemă în județul Neamț. Domnul Culiță Tărâță a devenit președintele Consiliului Județean cu toate practicile sale. El încearcă să aplice managementul din Insula Mare a Brăilei la nivelul Consiliului Județean. Pârghiile sale sunt limitate, însă el crede că prin amenințări, prin șantaj, poate să facă o majoritate în Consiliul Județean”, a apreciat deputatul Dorin Ursărescu.

Acesta spune că lideri ai USL au făcut, în nenumărate rânduri, apel la Culiță Tărâță, inclusiv prin înscrisuri oficiale, mai ales din perspectiva fuziunii dintre PSD și UNPR – partid a cărui organizație județeană o conduce Culiță Tărâță -, pentru a se alătura majorității USL din Consiliul Județean, dar s-au lovit de lipsa de interes pentru dialog a președintelului CJ. „În Neamț, USL nu a ajuns la putere, ci a ajuns o insulă pe harta județului. Suntem într-o situație specială. Ne place, nu ne place, asta e. De opt luni de zile încercăm să ne așezăm la masa negocierilor și să încercăm să găsim puncte comune, în ceea ce-l privește pe Culiță Tărâță. În afară de înjurături și de promisiuni că stopează jaful, nu am auzit altceva. În ceea ce privește împărțirea banilor care a avut loc în ultima ședință de CJ, trebuie să privim la ultimii patru ani. Am fi ipocriți să spunem că a fost o împărțire corectă. Ea a fost profund politizată și s-a făcut în defavoarea primarilor PNL și PSD. În urma  acestor nedreptăți s-a ajuns în situația dramatică ca primari din PNL să acumuleze arierate importante, pe care, acum, în mică măsură, am încercat să le reparăm”, a mai spus deputatul Dorin Ursărescu.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • mihai 10 ani ago

    va bateti joc de noi…timpul trece si vor veni si alte alegeri,poate atunci romanii vor fi mai atenti la vot…am vazut destul pana acum…doar interese personale,nimic altceva

  • Georgel cel Mikalan 10 ani ago

    Dar ce credeai ca vrea cineva sa faca ceva bun pentru poporul asta amarat?Te inseli amarnic,fiecare trage pentru interesul lui,chiar daca ar fi vreunul de buna credinta ar fi inghitit de ceilalti uita-te la foto de mai sus,nu-ti dai seama despre ce e vorba?????Ce oameni….