HomePolitica

Leonard Cadăr și-a inaugurat cabinetul parlamentar

Senatorul PDL de pe Colegiul nr. 2 și-a deschis cabinet parlamentar pe strada Cuza Vodă, din Roman. Leonard Cadăr vrea ca oamenii să i se adreseze cu încredere.

 

 

Vineri, senatorul  Leonard Cadăr a invitat mai mulți colegi de partid și reprezentanți ai presei pentru a inaugura cabinetul parlamentar. Leonard Cadăr este primul parlamentar care, după alegerile din luna decembrie, deschide și promovează locul în care poate fi găsit de alegători și unde i se pot trimite sesizări și solicitări din partea celor pe care îi reprezintă în Senatul României.

cabinet parlamentar leonard cadar 2La eveniment au participat patru primari din zona Romanului: Nicu Chirilă, primarul comunei Ruginoasa, Marcel Bîrjoveanu, primarul comunei Moldoveni, Gheorghe Iacob, primarul comunei Sagna, și Laurențiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stănița. Senatorul Leonard Cadăr a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat în campania electorală și pentru prezența la deschiderea cabinetului parlamentar și a relatat celor prezenți ultimele evenimente politice, așa cum le-a văzut din Casa Poporului.

„În calitate de membru al Comisiei de Administrație Publică, Organizarea Teritoriului și Protecția Mediului, voi fi foarte interesat de regionalizarea României. Aceasta a fost și tema primei mele declarații politice, care se dorește a fi un semnal de alarmă în ceea ce privește graba suspectă cu care Guvernul USL vrea să pună în aplicare împărțirea administrativ-teritorială și, mai ales, crearea instituției super-baronilor. O astfel de reformă fundamentală pentru România nu trebuie făcută pe genunchi, ci trebuie să plece de la câteva principii foarte clare: eficientizarea administrației, nevoia de debirocratizare, eligibilitatea regiunilor pentru fondurile europene, o administrație mai ieftină și mai aproape de cetățean. Criteriile de eligibilitate ale Uniunii Europene pentru accesarea de fonduri cer ca o regiune să aibă între 500.000 și 3.000.000 de locuitori. Ultimul recensământ ne arată, însă, că regiunea de Nord-Est, adică și județul Neamț, are mai mulți locuitori. În concluzie, una dintre cele mai sărace regiuni din România nu s-ar califica la accesarea de fonduri europene, ceea ce este inadmisibil. În plus, se pare că USL uită și de Republica Moldova, care va deveni, în curând, membră a UE. O altă problemă pe agenda politică din ultima vreme a fost amânarea aderării în spațiul Shengen. Este evident pentru toată lumea că Guvernul Ponta poartă o mare responsabilitate pentru neintrarea României, anul acesta, în spațiul Schengen. Prin atacul de vara trecută la statul de drept, la tergiversarea rezolvării deficiențelor semnalate în raportul MCV, USL a picat testul credibilității la nivel european”, a afirmat Leonard Cadăr.

Senatorul PDL salută, pe de altă parte, echipa tânără din Guvernul Ponta pentru atitudinea verticală avută față de poziționările europene contra României în problema aderării la spațiul Schengen.

O nemulțumire a senatorului Cadăr a fost faptul că niciunul din cele 66 de amendamente ale sale nu au avut câștig de cauză: „Din 66 de amendamente la buget, două au trecut de comisie și eram bucuros că mi-au fost aprobate, dar nu au trecut în plen, deși au fost votate de toți parlamentarii nemțeni. Voi căuta, din Opoziție, să corectez erorile care apar în inițiativele legislative, deși, cu majoritatea pe care o are USL, este foarte greu. Spre exemplu, s-a aprobat un act normativ legat de emiterea cărților de identitate. Eu am susținut ca, după o anumită vârstă, oamenii să nu mai fie nevoiți să schimbe documentul de identitate, fiindcă sunt greu deplasabili și fără schimbări majore ale fizionomiei, dar propunerea mea nu s-a bucurat de succes”.

Lenard Cadăr a vorbit și despre situația din PDL, declarându-se susținător al moțiunii propuse de Elena Udrea și spunând că va rămâne în partid atât timp cât va reuși să reprezinte romașcanii și nemțenii. „După alegeri, PDL trebuie să rămână unit și puternic și, indiferent cine va ajunge președintele partidului, va trebui dată o șansă tinerilor, din care să facem politicieni de valoare. Trebuie să devenim alternativa la acest mamut USL demagogic, pentru a putea, mai apoi, de la guvernare, să continuăm proiectele bune”, este de părere senatorul Colegiului nr. 2.

Cetățenii care vor să se înscrie în audiențe sau au nevoie de ajutor din partea senatorului Leonard Cadăr pot face acest lucru la sediul cabinetului parlamentar de pe strada Cuza Vodă, vis-a-vis de clinica Medical Test, în zilele de joi, vineri și sâmbăta, între orele 9.00-13.00 fiind înregistrate solicitările, în regim de secretariat.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • un cetatean 11 ani ago

    Am crezut inițial că acest cabinet s-a deschis in apartamentul inchiriat de doamna Udrea la Roman, căci și așa distinsa doamna stă mai mult prin Bucuresti , fiind foarte ocupată cu lupta pentru șefia PDL.Dar m-am înșelat , locațiile sunt diferite, deși sunt destul de apoape …