HomeSocial

Leon are nevoie urgent de ajutorul romaşcanilor

Copilul are şase ani şi luptă cu o boală degenerativă care îi afectează creierul. Trupa Talisman este alături de Leon, în turneul umanitar „Îngeri pentru îngeri”. 

Un copil din Roman, în vârstă de şase ani, suferă de o boală gravă. Medicii români nu au putut face prea mult pentru a opri evoluţia bolii. Există, totuşi, o şansă pe care copilul ar putea să o aibă, dacă îl ajutăm să ajungă la o clinică din New York. Orice zi de întârziere poate scurta viaţa copilului.

bolnav 02Leon Gabriel Moroi s-a născut perfect sănătos. Tatăl său i-a pus numele Leon, după eroul principal al unui film în care un copil învaţă să supravieţuiască după moartea părinţilor săi. Până la vârsta de trei ani, copilul nu a avut probleme de sănătate. După această vârstă, părinţii au observat că băieţelul lor are probleme locomotorii şi de vorbire, aşa că au început să ceară opinia specialiştilor.

Medicii din Roman şi din Iaşi nu au putut pune un diagnostic precis lui Leon, motiv pentru care părinţii au mers la spitale din Bucureşti. Leon a fost consultat de medici de la spitalele: „Obregia”, „Bagdasar – Arseni” şi „Victor Gomoiu”. După mai multe investigaţii, medicii bucureşteni au spus că Leon suferă de o afecţiune genetică foarte rară – ceroid lipofuscinoză neuronală – o boală neurologică degenerativă, care afectează creierul. De la aflarea veştii, familia lui Leon caută soluţii să-şi salveze copilul.

Romaşcanii nu au rămas insensibili la suferinţa copilului şi au donat bani pentru tratamentul lui Leon. Pentru a pleca în America, familia Moroi are nevoie de minim 10.000 de euro.

În ajutorul lui Leon sare şi trupa Talisman, în cadrul turneului caritabil „Îngeri pentru îngeri”, organizat de Alin Oprea, fondatorul formaţiei. Turneul se află la a treia ediţie şi îşi propune sprijinirea a 30 de copii cu probleme de sănătate din întreaga ţară. La concertul trupei Talisman, care va avea loc sâmbătă, 16 mai, în Piaţa „Roman-Vodă”, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor municipiului Roman, sunt aşteptaţi toţi romaşcanii care vor să asculte muzica şi, totodată, să-l ajute pe Leon să se facă sănătos şi să devină pompier, la fel ca tatăl său.

Comentarii

WORDPRESS: 0