Lemne transportate ilegal, confiscate de polițiști

HomeActualitate

Lemne transportate ilegal, confiscate de polițiști

 

Peste 43 de metri cubi de material lemnos au confiscat ieri polițiștii, în urma unei sesizări privind un posibil transport ilegal, informează IPJ Neamț.

Luni, 24 august, în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Bicaz au fost sesizați cu privire la un posibil transport ilegal de material lemnos, pe un drum comunal din localitatea Tarcău. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, sesizarea fiind redirecționată tuturor echipajelor de poliție din teren, astfel la scurt timp a fost depistat ansamblul de vehicule pe DN 15, în localitatea Bistrița, de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că bărbatul ar fi efectuat, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 04.00, un transport de material lemnos folosindu-se de același aviz de însoțire și cod online emis de aplicația informatică pe linie de silvicultură.

Astfel, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vaduri, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 43,6 metri cubi lemn rotund rășinoase, reieșind un surplus de 2,93 metri cubi față de cantitatea înscrisă în aviz. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că transportul de material lemnos pe specii nu corespundea cu cel înscris în avizul de însoțire secundar prezentat pentru control.

„Pentru încălcarea dispozițiilor în domeniul silvic, conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani, din județul Suceava, a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 15.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a 43,6 metri cubi lemn rotund rășinoase. De asemenea, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor OG nr 37/2007 privind stabilirea perioadelor de conducere, pauzelor și perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, cu amendă în valoare de 4.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0