Prima paginăActualitateRoman

Lege Udrea pentru locatarii blocului cu bulină

Dimensiune text

Deputatul Elena Udrea promite că proiectul de lege pe care-l inițiază săptămâna viitoare prevede ca locatarii să nu mai plătească contravaloarea consolidării blocului, ci doar modernizările din locuință. La fel se întâmplă și în cazul locuințelor sinistraților sau a locuințelor izolate termic din fonduri de stat.

Vineri, 4 octombrie, deputatul PDL Elena Udrea a facut o vizită de lucru în Colegiul IV Roman-Ion Creangă. Cu această ocazie, ea a participat la alegerea structurilor de conducere ale Colegiului, fiind aleasă președinte, și a primit în audiență romașcani cu probleme. Deputatul Elena Udrea a anunțat că, în urma discuțiilor avute cu primarul Dan Laurențiu Leoreanu, săptămâna viitoare va iniția un proiect de lege care să vină în sprijinul locatarilor din blocul cu bulină. Conform legii actuale, proprietarii sunt obligați să restituie statului, în rate, sumele cheltuite de la buget pentru consolidarea blocului și lucrările de amenajare a locuințelor. Conform estimărilor, fiecare locatar ar trebui să dea înapoi aproximativ 30.000 de euro. Proiectul de modificare a legii inițiat de deputatul Elena Udrea prevede ca locatarii din blocurile reabilitate cu fonduri de la bugetul de stat să plătească doar pentru amenajările interioare ale locuințelor proprii. „Am inițiat acest proiect împreună cu domnul primar Leoreanu. Blocul a fost reabilitat cu fonduri alocate în mandatul meu de ministru. Legea spune că locatarii sunt obligați să dea înapoi, în rate, contravaloarea lucrărilor de investiții. Pentru că oamenii au venituri foarte mici, am decis să inițiez o modificare a legii actuale, ce va fi depusă în Parlament, săptămâna viitoare. Prin această modificare dăm posibilitatea proprietarilor din astfel de blocuri să plătească doar contravaloarea de îmbunătățire a locuinței proprii, nu și contravaloarea lucrărilor de consolidare. Practic, ei vor plăti doar lucrări ce țin de montarea gresiei, parchetului sau a ferestrelor de tip termopan. La fel se întâmplă și în cazul locuințelor sinistraților sau locuințelor izolate termic din fonduri de stat și este firesc ca și în cazul blocurilor consolidate împotriva riscului seismic să se întâmple același lucru”, a explicat deputatul Elena Udrea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • un cetatean revoltat 8 ani

  Mare deputat si fost ministru nu cunoaste legea cu consolidarea,cei cu venitul sub nivelul salariului mediu nu platesc,pe membru de familie si avand in vedere ca sunt pensionari cati de acolo au peste 1000 de euro impreuna???Praf in ochii romascanilor:Stiti sintagma”Mircea fa-te ca lucrezi”! catre vulpita blonda :fa o lege pentru blocul cu bulina si mai vedem noi,o sa o aprobam cand ajungem la guvernare ,adica la pastele cailor!Ha,ha,ha,ha!!

 • culai 8 ani

  Se pare ca nu esti doar un cetatean revoltat ci mai degraba nepriceput si rau voitor. Mai studiaza problema [ apeland la cei care sunt in tema] si poate o sa intelegi mai bine cum sta situatia. Daca acest proiect de lege va trece de majoritatea de 70%, cu care ne-am procopsit, atunci toti locatarii blocului cu bulina vor avea mult de castigat si vor avea dece sa-i mutumeasca acestei parlamentare. Mai exista ,se vede oameni care se mai gandesc si la cei nevoiasi.Succes d-na Udrea si Domnule primar.

 • Tanasa 8 ani

  Ca sa plateasca statul din buget ( ca din alta parte n-are cum) inseamna ca sa achitam noi toti cheltielile facute doar in folosul unora,oare acest lucru este corect?

 • Mosu Lica 8 ani

  ,, Legea spune că locatarii sunt obligați să dea înapoi, în rate, contravaloarea lucrărilor de investiții. Pentru că oamenii au venituri foarte mici, am decis să inițiez o modificare a legii actuale, ce va fi depusa în Parlament, săptămâna viitoare.” Si daca nu se aproba, ce?! Eu am propus, nu?!