Prima paginăSocial

Lecţii pentru protejarea mediului în Turcia, pentru elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Lecţii pentru protejarea mediului în Turcia, pentru elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Dimensiune text

 

 

În perioada 18 – 24 februarie, o echipă formată din profesorii Cristina Păun, Gabriela Aioanei şi elevii Florentina Ionescu, Emanuela Bereșoaie, Andreea Ujeniuc, Gabriel Apalaghiei și Cristi Ujeniuc au reprezentat Colegiul Tehnic „Danubiana” la întâlnirea de proiect organizată la liceul Macide – Ramiz Tașkinlar Fen Lisesi în orașul Akhisar, Turcia, în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „The Last Chance – Preserving Biodiversity for Future Generations”. La mobilitate au participat delegații de elevi și profesori din Polonia (coordonatorul proiectului), Spania, Italia și Turcia.

Finanţarea proiectului este asigurată prin programul Erasmus+, promovat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Domeniile fundamentale supuse cercetărilor şi dezbaterilor pe parcursul derulării proiectului sunt: poluarea mediului înconjurător, reciclarea, tehnologii nepoluante,energii alternative, habitatul, (extincţia unor specii şi lanţul trofic), încălzirea globală.

Activităţile desfăşurate în cadrul întâlnirii de proiect au fost variate și au contribuit la îndeplinirea obiectivelor proiectului. A fost vizitată şcolii gazdă a întâlnirii, unde elevii au prezentat instituţia, programul de activitate, precum şi alte proiecte în care şcoala este implicată. A avut loc o întâlnire cu autoritățile locale, reprezentate de către primarul orașului Akhisar, care a subliniat importanța derulării acestui proiect european pe tema biodiversității. A fost vizionat un film despre activităţile derulate în cadrul mobilităţii de proiect ce a avut loc la şcoala din Italia în 2017. Participanții au asistat la conferința cu tema „Surse alternative de energie și importanța lor”, susținută de către profesorul Hayati Mamur de la Universitatea „Celal Bayar”.

Au fost organizate excursii de studiu la Hidrocentrala Demirköprü şi la un parc eolian, al căror scop a fost cunoaşterea aspectelor practice legate de folosirea potențialului de energie al apei și vântului. Elevii au susținut prezentări despre modul de exploatare a surselor alternative de energie în țara din care provin și au organizat workshop-uri pentru pregătirea capitolului Surse alternative de energie din cartea ce va reprezenta produsul final al proiectului.

S-a desfășurat o lecţie CLIL (Conten and-Language-Integrated-Learning – Învățare integrată de conținut şi limbă) cu tema Surse regenerabile de energie. CLIL este o abordare educaţională care constă în învăţarea unei limbi străine şi a conţinutului științific în acelaşi timp. La sfârșitul lecției elevii au dat un test de verificare și consolidare a noilor cunoștințe.

A fost organizată o excursie educațională la situl arheologic Efes, iar la finalul activităţilor s-au înmânat certificatele de participare, iar elevii turci au prezentat un program artistic cu momente de muzică şi dans specifice regiunii Manisa. La fel ca şi în anterioarele întâlniri de proiect, materialele realizate, activităţile desfăşurate și rezultatele lor vor fi postate pe blogul proiectului, administrat de profesor Nadia Cîrcu, coordonatorul echipei de proiect din România.

„Consider că prin participarea la această întâlnire de proiect Erasmus + The Last Chance – Preserving Biodiversity for Future Generations elevii noștri au beneficiat, alături de întreaga echipă Erasmus, de o experiență educațională și culturală, îmbunătățindu-și abilitățile de comunicare şi cooperare în grup în scopul implicării active în comunitate”, a afirmat profesor Gabriela Aioanei, membru în echipa de proiect.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Polonia în aprilie 2018.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0