HomeActualitate

Lecții de prevenire a traficului de persoane în taberele școlare

Reprezentanții Centrului Regional Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) vor vizita, în perioada vacanței de vară, taberele școlare din județul Neamț, pentru a le explica tinerilor cum să se ferească astfel încît să nu devină victime ale traficanților.

 

Am planificat desfășurarea unor activități de prevenire pe tema traficului de persoane, în timpul acestei vacanțe de vară. Ne vom deplasa în diverse zone ale județului Neamț, în taberele școlare, unde le vom prezenta tinerilor mărturii ale victimelor traficului de persoane, precum și pliante informative. Încercăm, astfel, să oferim copiilor și adolescenților sfaturi utile, așa încît aceștia să poată evita situațiile de risc și să se poată feri de traficanți„, a precizat Liviu Nistor, inspector în cadrul Centrului Regional Bacău al ANITP.

La nivelul agenției a fost înființat și un help-line destinat victimelor traficului de persoane, precum și celor care doresc să sesizeze astfel de cazuri sau să afle informații utile pentru a se feri de acest fenomen. Cei interesați pot apela gratuit, din orice rețea, numărul de telefon 0800.800.678.

Comentarii

WORDPRESS: 0