Prima paginăSocial

Lecție deschisă pe munte, alături de jandarmi

Lecție deschisă pe munte, alături de jandarmi

Dimensiune text

 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a desfăşurat activităţi preventiv-educative în cadrul programului educaţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

În perioada 8 – 13 noiembrie, demersul jandarmilor nemţeni de a sprijini programul educaţional în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a debutat la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Piatra Neamţ şi a continuat la Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” şi la Liceului Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu” din Roznov, acolo unde au fost prezentate diverse subiecte privind nerespectarea legilor ce sancţionează faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, aspecte pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a violenţei domestice, a absenteismului şcolar precum şi pentru prevenirea consumului de droguri şi alcool.

Pe parcursul întâlnirilor, cei aproximativ 200 de elevi au primit sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice. În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte. Pe lângă aceste aspecte, tinerilor le-a fost prezentată oferta educaţională a instituţiei şi posibilitatea acestora de a urma o carieră militară.

 

Tot la acest capitol se încadrează şi activitatea din perioada 11-12 noiembrie, atunci când peste 40 de elevi băcăuani, însoţiţi de patru cadre didactice, au străbătut muntele Ceahlău alături de jandarmii montani din Bicaz şi Durău. În cele două zile de weekend, jandarmii montani au fost alături de elevi atât în staţiunea Durău, cât şi pe traseul turistic Durău – Cascada Duruitoarea – Cabana Fântânele – Cabana Dochia – Lutu Roşu – Izvorul Muntelui, ocazie cu care elevii au învăţat care sunt regulile deplasărilor pe munte, cum trebuie să fie echipaţi şi ce trebuie să facă atunci când se vor afla în situaţii dificile.

Activităţile au avut o altă modalitate de abordare, mult mai apreciată de elevi, iniţiindu-se discuţii într-o manieră deschisă pe subiectele de interes prezentate, în scopul familiarizării tinerilor cu rolul şi atribuţiile jandarmeriei, cu misiunile din domeniul ordinii şi siguranţei publice, dând astfel acestei întâlniri un caracter interactiv şi mai puţin formal, informează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0