Prima paginăCultural

Lansare de carte la Biblioteca Municipală

Dimensiune text

lansare 02Vineri, 28 noiembrie, la Biblioteca Municipală din Roman a avut loc obişnuita întâlnire lunară a liceenilor pasionaţi de lectură, membri ai Cercului de lectură „Buchiniştii”. Întâlnirea a fost una specială, pentru că, pe lânga temă pregătită, discuţii pe marginea scriitorului romaşcan Max Blecher, liceenii au avut parte şi de un momentt inedit. Poetul romaşcan Cornel Paiu şi-a prezentat cel mai recent volum de versuri, „Paznicii pereţilor – secundus”. „Nu poate fi o onoare mai mare pentru un cerc de lectură decât aceea de a crea cadrul potrivit pentru transmiterea mesajului poetic”, a spus profesoara Roxana Gîrbea. „Cartea pe care v-o propun astăzi este continuarea volumului de debut, «Paznicii pereţilor – răstimp de poezie» şi reprezintă un exerciţiu liric pentru aflarea tainelor lumii. Mă bucur că am fost primit  în cadrul clubului şi că primii cărora mă adresez sunt tinerii, viitorii noştri cititori”, a spus poetul Cornel Paiu.

La eveniment au fost prezenţi şi câţiva dintre obişnuiţii evenimentelor literare ale Romanului, profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu, poeţii Cecilia Pal şi Mircea Bostan, preotul Eugen Răchiteanu, scriitorul Alexandru Mihăilă, profesorul Ion Dobreanu, medicul Emanuel Nazaretian, care au prezentat impresii „la cald” despre volumul preotului poet Cornel Paiu.

lansare 03„Prezentarea cărţii cu titlul atât de sugestiv «Paznicii pereţilor» este un eveniment deosebit pentru viaţa culturală romaşcană şi nu numai. Autorul prezintă o dezbatere asupra sensului existenţei noastre, încercând să răspundă metaforic întrebărilor fundamentale ale vieţii. Cartea se singularizează în peisajul literaturii româneşti, propunând o abordare modernă a temei”, a spus scriitorul Alexandru Mihăilă. Volumul va beneficia şi de o lansare la Piatra Neamţ, pe 9 decembrie, la Casa Cărţii, cu participarea scriitorului Lucian Strochi, care a prefaţat volumul, şi a editorului cărţii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0