Prima paginăSocialEducatie

Laboratorul Verde al Reciclării se instalează la Roman

Dimensiune text

Miercuri, la Scoala cu clasele I-VIII, „Calistrat Hogaş” din Roman, va ajunge caravana „Laboratorul Verde al Reciclării”, prin care vor fi încurajaţi copiii să exerseze colectarea separată a deşeurilor atât la școală, cât și acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

 

Caravana „Laboratorul Verde al Reciclării” ajunge la Școala cu clasele I-VIII „Calistrat Hogaş” din Roman. Miercuri, în intervalul orar 10-12, elevii sunt invitaţi să experimenteze colectarea separată şi mecanica reciclării, într-un mod cu totul inedit.
Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale și Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării separate și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje. Una dintre principalele componente ale acestui proiect este implicarea cadrelor didactice și a părinților, aceștia având un rol deosebit de important în educarea și responsabilizarea celor mici. Astfel, Eco-Rom Ambalaje încurajează mentorii copiilor să exerseze colectarea separată atât la școală, cât și acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

„Programul national Laboratorul Verde al Reciclarii reprezintă o noutate în România, atât din punct de vedere al conţinutului informaţional, cât şi al formatului revoluţionar pe care îl propune: educaţia experienţială. Prin intermediul activităţilor dezvoltate, elevii înţeleg beneficiile procesului de colectare separată a deşeurilor din ambalaje, şi, deasemenea, importanţa procesului de reciclare asupra mediului înconjurător”, a declarat Alina Croitoru, account executive al McCann PR, compania care se ocupă de promovarea proiectului.

În acest sens, Eco-Rom Ambalaje este prezent în cele 14 orașe participante la proiect și pune la dispoziție mijloacele necesare colectării separate sub forma unor pubele colorate, dedicate ambalajelor din plastic, metal, hârtie și sticlă.

Programul se desfășoară în 14 orașe din țară: Bucureşti, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Constanţa, Piatra Neamţ, Roman, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Târgovişte, Târgu-Mureş, Tulcea şi Zalău, ajungând la aproximativ 4000 de elevi din peste 50 de şcoli din România.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0