HomeSocialEducatie

La Școala „Mihai Eminescu” a început sărbătoarea

aniversare2Pe 13, 14 şi 15 ianuarie, elevii şi profesorii de la Școala „Mihai Eminescu” sărbătoresc 41 de ani de la înfiinţare.

Școala „Mihai Eminescu” a dat luni, 13 ianuarie, startul manifestărilor dedicate aniversării a 41 de ani de la înfiinţarea şcolii. Pe scena Cercului Militar din Roman, partenerul tradiţional al şcolii aniversate, au urcat cei mai talentaţi dintre elevii de la „Mihai Eminescu”, care au cântat, au dansat şi au recitat în cadrul unui spectacol concurs maraton, care a început cu imnul şcolii. Spectacolul concurs s-a desfăşurat pe două secţiuni: „Mici actori între tradiţie şi inovaţie”, destinată elevilor din învăţământul primar, şi „Joc şi teatru pentru generaţia 21”, destinată elevilor din învăţământul gimnazial. Sărbătoarea va continua marţi, 14 ianuarie, la grădiniţa cu program prelungit patronată de şcoală, unde prichindeii îl vor omagia pe patronul spiritual al şcolii. Tot marţi vor avea loc şi întreceri sportive, la care vor participa elevi ai şcolii, în competiţie cu elevi de la Școala Gherăeşti, de la Clubul Copiilor din Roman şi de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”.

aniversare3Momentul culminant al sărbătorii de la „Mihai Eminescu” este programat a avea loc miercuri, 15 ianuarie, când se vor reuni la şcoală actuali şi foşti elevi, oficialităţi reprezentând diverse instituţii, care vor aduce un omagiu tuturor celor care au făcut ca, în cei 41 de ani de la înfiinţare, Școala „Mihai Eminescu” să aibă un cuvânt de spus în învăţământul nemţean. Programul este completat de două evenimente culturale: conferinţa „Eminescu şi creştinismul’, care îl are ca invitat special pe Theodor Codreanu, un eminescolog premiat de Academia Română, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia „Clepsidra”, şi un spectacol de teatru, „Triptic”, de Cehov, dedicat dascălilor şcolii de trupa Teatrului Municipal „Dan Alecsandrescu”. „Întotdeauna, ziua şcolii este aşteptată cu mare emoţie, pentru că ne întâlnim cu foşti colegi, foşti elevi, oameni apropiaţi şcolii noastre, care fac cinste comunităţii. Nu este o mândrie mai mare decât să vezi copiii pe care i-ai educat alături de cei care ne-au fost şi ne sunt modele în viaţă. Școala reprezintă locul în care învăţăm, înainte de toate ,că spiritul şi bogăţia lui sunt cele care dau măsura noastră şi a faptelor noastre”, a spus profesoara Mihaela Rusu, director al Școlii „Mihai Eminescu”.

Comentarii

WORDPRESS: 0