Prima paginăEconomie

La Roman se vor realiza componente auto

Dimensiune text

Board-ul unei companii de renume se va întîlni la München pentru a decide asupra realizării unei investiții la Roman. Cel tîrziu în luna iulie, romașcanii vor afla dacă investitorii vor crea în municipiu peste 1.500 de locuri de muncă în domeniul fabricării de componente auto.

 

În scurt timp, administrația locală va afla un răspuns mult-așteptat, privind realizarea la Roman a unei investiții străine care va putea genera peste 1.500 de locuri de muncă în domeniul fabricării de componente auto. Un concern german, interesat să investească în zonă, va lua o decizie finală pe această temă cel tîrziu în luna iulie.

„Întîlnirea board-ului companiei va avea loc în curînd, la München, ocazie cu care se va discuta pe tema realizării la Roman a unei investiții într-o fabrică de componente auto. Șansele ca acest concern german să deschidă o fabrică la Roman au crescut deja la aproximativ 80%, după ce am eliminat «concurența» din România, Polonia și Bulgaria, rămînînd în «cursă» doar cu Serbia. Investiția ar putea conduce la crearea a peste 1.500 de locuri de muncă la Roman, din care peste 500 în acest an. Decizia finală a companiei germane va fi aflată cel tîrziu în luna iulie„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Citește și:   275 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

În opinia edilului, realizarea unei astfel de investiții străine la Roman ar fi un fapt istoric, care ar rezolva definitiv problemele de pe piața muncii din municipiu. Investiția ar urma să fie cea mai mare dintre cele realizate la Roman în perioada post-decembristă.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • culai 9 ani

  Daca investitia in cauza va fi ,intradevar, realizata ar trebui sa ridicam statuie celor care au negociat-o.Din toata inma ” BRAVO” SI SUCCES DEPLIN.bravo jncaodata.

 • un cetatean 9 ani

  Ce frenezie acum in campania electorala : acum se construieste hidrocentrala, acum vin investorii, acum se modernizeaza orasul….Ma intreb de ce nu s-au facut toate astea in 4 ani si se fac toate in aceasta perioada?

  • vio 9 ani

   Dar dragii tai pesedisti ce-au facut pana acum?Imi pare ca nimic.Asa ca te rog eu nu mai sari gardu’ si stai linistit acolo unde esti.(m-as mira sa-mi publicati comentariul)

 • unul-altul 9 ani

  in patru ani poate ca s-au realizat mai mult decat in precedentii opt. nu tre’ sa fie toti la fel de prostii ca aia din iasi care il voteaza pe nichita pentru ca pe afisele lui scrie „lucrurile bune au nevoie de timp”.

  • un cetatean 9 ani

   Una din realizarile din acesti 4 ani este sensul giratoriu din Roman, facut la cel mai mare pret din tara ,asa cum am vazut relatat in mass media ? Si asta intr-un oras de provincie, cu o rata a somajului atat de mare ?

  • alta 9 ani

   corect! da sa zicem ca vor sa deschida la roman o fabricuta; se pune problema-din partea germanilor- daca vor avea pe cine sa angajeze! cu cine sa faca piesele respective, ce specialisti mai sunt la noi?? cei tineri au cam plecat, cei ramasi pe aci habar nu au de meserie, iar cei batrani sunt cam prea batrani si nu sunt doriti de o mare companie; cu cine sa faca nemtii performanta? deci: vor dori oameni harnici, buni in meserie si corecti, care sa respecte procedurile lor stricte si care sa nu aiba pretentii financiare prea mari; de unde?? asa ca zvonul cu fabricuta e doar o abureala pt alegeri! nemtii aia nu or sa faca studiu de piata sa vada ce oameni sunt disponibili?? sa fie ei asa de prosti? lasaaati…

 • eu 9 ani

  nu stiu ce cred altii !?! … ca in jurul romanului sunt ziduri si nici o persona din afara nu poate intra ? sau nu se poate muta o persoana (fie din iasi, buc., piatra-nt, pascani,torino, berlin,tokyo etc.) in roman ? cei care nu vor sa munceasca sa stea acasa, vin altii la noi daca se plateste bine care e problema? isi vor inchiria sau cumpara apartamente, etc…
  mult succes celor care au avut aceasta initiativa

 • un romascan 9 ani

  Abureala electorala marca PDL mai nou APEL. Atentie insa, ca lupul isi schimba parul dar naravul ba, si dupa 10 iunie, dupa ce ai votat primarul, adica pe Leoreanu, nici ca se vei mai auzi de acesti investitori. Da, in 4 ani s-au pus flori care s-au uscat, s-au facut sensuri giratorii, s-a pus iarba, s-au pus banci, s-au pus dale si borduri, s-a turnat covor asfaltic de n ori apoi s-au peticit gropile, toate acestea cu foarte multi bani, banii romascanilor ce au intrat in buzunarele greilor de la PDL, mai nou APEL. Si in continuare romascanul are probleme cu conductele vechi de apa, cu cele de canalizare, cu mizeria care-l inconjoara – caci frumos e doar la centru, cu faptul ca nivelul lui de trai s-a inrautatit, cu faptul ca nu-si gaseste un loc de munca in acest oras. Asa ca, domnilor lingai din PDL alias APEL, mai lasati-ne cu texte din acestea electorale ca nu toti suntem prosti.