Prima paginăActualitateRoman

La Roman, curățenia de primăvară este în toi

Dimensiune text

În întreg municipiul Roman se desfăşoară acţiuni care fac parte din campania de curăţenie de primăvară. Se spală străzile, se plantează flori, se curăţă şi se văruiesc arborii şi se repară ceea ce s-a stricat pe parcursul iernii. 

Încă de săptămâna trecută, angajaţii municipalităţii au demarat campania de curăţenie de primăvară în oraş. Planul autorităţilor este ca aproape fiecare colţişor din oraş să arate mai bine după trecerea iernii. Se lucrează, acum, la reparaţiile de întreţinere la fântânile arteziene din municipiu şi, cel mai probabil, săptămâna viitoare, lucrările vor fi terminate. De asemenea, în urma vizitelor pe care le-a făcut în teren, primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leorenau, a dispus reparaţia tuturor coşurilor de gunoi care au fost stricate, vopsirea celor care necesită acest lucru, dar şi întărirea unora dintre ele.

În perioada imediat următoare se vor face reparaţii provizorii la carosabilul de pe strada Aprodu Arbore, la intersecţia cu strada Sucedava, în dreptul parcării etajate, deoarece în acea zonă se circulă foarte mult şi s-au format găuri mari. „Acolo unde este pietriş, el va fi completat, unde este asfalt se vor acoperi găurile, astfel încât să se poată circula în condiţii omeneşti, până la reparaţia finală, care se va face după ce va fi terminată parcarea”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

De luni a început văruirea arborilor pe drumul european E85, pe bulevardul Roman Muşat şi pe strada Florilor. La solicitarea cetăţenilor din zonă, se va face toaletarea arborilor în zona asociaţiei de proprietari numărul 130, de pe strada Veronica Micle.

Mii de flori şi puieţi vor fi plantaţi în municipiu

În aceste zile vor începe plantările de flori în faţa Colegiului Tehnic „Petru Poni”, la Casa de Cultură şi la Muzeul de Artă, precum şi în sensurile giratorii din oraş şi în insulele cu spaţii verzi. S-a făcut demontarea gardurilor pentru protecţia spaţiilor verzi de pe străzile Aprodu Arbore, Vasile Lupu şi Cuza Vodă, iar acum se lucrează la îndreptarea şi vopsirea lor. La categoria lucrări curente ale municipalităţii se încadrează şi revizuirea ornamentelor de Paşti, iar în perioada următoare se va trece şi la montarea lor.

„Am dispus să se înceapă curăţenia, greblarea şi ridicarea molozului de pe bulevardul Republicii, de pe străzile Anton Pann, Mihai Viteazu, Smirodava, Roman Muşat şi Ştefan cel Mare, cu ocazia debutului curăţeniei de primăvară, în cadrul acţiunii «Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi»”, a afirmat edilul Romanului.

În această săptămână se va face şi remodelarea coroanei arborilor de pe aliniamentul Smirodava.

La sfârşitul lunii martie, Primăria Roman intenţionează să înceapă şi o nouă campanie de plantare de arbori. „Am discutat cu reprezentanţii ocoalelor silvice din judeţul Neamţ şi am solicitat puieţi de arbori, pentru ca, la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, să trecem şi la plantări. Ne propunem, şi în acest an, să plantăm circa 3.000 de puieţi. Anul trecut, am plantat 11.000 de puieţi în municipiul Roman, iar anul acesta ne-am programat să completăm zonele în care puieţii au fost furaţi, s-au uscat sau acolo unde nu au fost încă plantaţi”, afirmă primarul Leoreanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0