Prima paginăEconomie

La revedere, Autostrada Moldova, ne auzim în 2018!

La revedere, Autostrada Moldova, ne auzim în 2018!

Dimensiune text

 

autostradaVicepremierul Sevil Shhaideh a declarat într-o emisiune televizată, de la finalul săptămânii, că în 2017 vor fi finalizaţi 90,3 kilometri de autostradă. Din păcate pentru zona Moldovei, autostrada Comarnic – Brașov nu este pe lista proiectelor prioritare pentru anul acesta, iar nici măcar pe hârtie nu mai figurează Târgu Mureș – Iași, esențială pentru accesul investitorilor în zona noastră.

Ministerul de Finanțe a dat publicității săptămâna trecută bugetul Ministerului Transporturilor pe 2017. La capitolul „Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018 – 2020”, Guvernul trece continuarea lucrărilor la câteva autostrăzi în lucru, la care se adaugă autostrada Sibiu – Pitești. Este vorba de autostrada Constanța – Nădlac, finalizarea autostrăzii Lugoj – Deva, finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania, autostrada Sibiu – Pitești, finalizarea autostrăzii Sebeș – Turda.

„Anul acesta finalizăm 90,3 kilometri de autostradă. Lugoj – Deva, lotul 2, lotul 3, lotul 4, Sebeş – Turda, lotul 3, lotul 4 şi pe Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, legătura cu oraşul. Anul acesta vor fi construite. Noi le finalizăm”, a declarat Sevil Shhaideh, citată de Capital. Conform vicepremierului, „pe drumurile naţionale, finalizăm modernizarea a 275 de kilometri, cu finanţare 100% asigurată, fie că este din fonduri europene sau buget de stat”.

Autostrada care leagă Moldova de vestul țării a fost promisă și repromisă în ultimii ani, dar, când vine vorba și de realizarea ei, apar tot timpul alte și alte priorități.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • era de asteptat ca in moldova nu se face nimic de catre PSD,pentru ca fraerii de moldoveni oricum tot ii voteaza ca e vorba de PSD.acum BASESCU se bate cu pumnul in piept ca noroc de el ca a facut E 85 altfel moldova era la pamint cu drurile in moldova,acum tr sa ii dam dreptate vrand nevrind si in ROMAN noroc de LEOREANU ca a fost de la alt partid decat PSD si a mai facut ceva ,cat am avut primar PSD nimic.sa va le fie rusine celor de la PSD incepind de la lingaii din ROMAN pina la DRAGNEA.iar noi popor moldovean ,ne meritam soarta