La poarta închisorii, de bunăvoie

O femeie din Bîra ar fi trebuit să se prezinte la Penitenciarul Bacău pentru a executa o pedeapsă de șapte ani de închisoare. Aceasta spune că nu a avut bani să ajungă la Bacău, așa că polițiștii au ridicat-o de acasă. Ea a născut al patrulea copil la șapte luni după ce și-a omorît soțul.

 

 

În ziua de 9 aprilie, polițștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Roman au ridicat-o de acasă pe Maria Roșu, de 27 de ani, din comuna Bîra. Aceasta nu s-a prezentat la Penitenciarul Bacău, în vederea executării restului de pedeapsă din condamnarea de șapte ani pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Femeia a beneficiat, în decembrie 2011, de întreruperea executării pedepsei și a motivat că nu s-a prezentat la penitenciar din cauză că nu a avut bani.

Maria Magdalena Roșu a fost condamnată pentru omor după ce, pe 31 august 2010, l-a înjunghiat pe soțul său. În zorii zilei, cei doi s-au certat violent. Acuzata a susținut că soțul a fost cel care a sărit la ea cu cuțitul, dar ea l-a dezarmat, a luat arma și l-a înjunghiat o singură dată, în piept. În cîteva ore, victima a murit pe patul de spital. Din anchetă a reieșit faptul că Valentin Roșu avea, la momentul morții, o alcoolemie de 1,40 de mie și, chiar dacă la anchetă femeia a declarat că, în mod repetat, ea și copiii erau agresați de victimă, instanța a decis să o condamne pe Maria Roșu pentru omor, fiindcă aceasta și-a înjunghiat soțul după ce l-a dezarmat. Instanța a obligat-o pe Maria Roșu și să plătească socrilor suma de 80.000 lei, pentru pierderea suferită și pentru că ei vor fi părinți pentru cei trei copii pe care îi aveau împreună Valentin și Maria Roșu.

În momentul în care și-a ucis soțul, Maria Roșu era însărcinată, motiv pentru a beneficiat, în primă fază, de clemența judecătorilor. A fost arestată, însă, din cauză că nu s-a prezentat la două termene din proces. În februarie 2011 a născut și cel de-al patrulea copil, iar săptămîna ttrecută ar fi trebuit să se prezinte la Penitenciar, pentru executarea pedepsei.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Persoanele care sînt condamnate definitiv și irevocabil la pedeapsa închisorii cu executare se pot prezenta singure la penitenciarul în care își vor ispăși pedeapsa sau la sediul de poliție cel mai apropiat. În cazul în care acest lucru nu se întîmplă, polițiștii pun în executare mandatul emis de instanță, căutînd persoana la domiciliu sau acolo unde au informații că va fi găsită.


COMENTARII

WORDPRESS: 0