La Piatra Neamț se lansează Rubik Hub, primul incubator de afaceri regional

HomeEconomie

La Piatra Neamț se lansează Rubik Hub, primul incubator de afaceri regional

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) deschide porțile Rubik Hub, în data de 27 mai, începând cu ora 10:00, la Piatra Neamț, Aleea Tineretului, nr. 1 – Ștrand Piatra Neamț.

Înființarea Rubik Hub a pornit de la nevoia identificată de ADRNE de a oferi stakeholderilor regionali un sprijin coordonat în demersurile acestora de dezvoltare, un altfel de sprijin decât cel obișnuit de a facilita accesul la finanțări publice. Astfel, antreprenori, mentori, universități, startup-uri, companii mature, investitori și autorități publice din regiune vor avea oportunitatea de a se conecta, de a se implica și de contribui împreună la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial inovator și competitiv la nivel global, precizează un comunicat al ADRNE.

Obiectivul Rubik Hub este de a reuni și oferi părților interesate mai mult decât un spațiu de lucru și întâlnire, punând la dispoziție programe de training, mentorat, coaching care să creeze un mediu propice pentru transferul efectiv de know-how, facilitând accesul la o comunitate largă de startup-uri, evenimente de profil, servicii de specialitate și rețele locale și internaționale de investitori. Misiunea cu care Rubik Hub pornește la drum este de a stimula potențialul creativ și inovator din regiune, de a stârni comportamente și abordări antreprenoriale și de a forma profesioniști pentru o carieră de succes.

Rubik Hub va oferi peste 30 de locuri, într-un spațiu deschis de lucru, antreprenorilor interesați să își desfășoare activitatea într-un spațiu gândit pe nevoile lor: conexiune bună la internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o bibliotecă, spațiu de luat masa, dar și spatii de relaxare. De asemenea, Rubik Hub pune la dispoziție cinci săli de conferință, cu capacități diferite: 120, 80, 40 de locuri și două săli cu o capacitate de 20 de locuri fiecare. Sălile sunt complet dotate pentru desfășurarea în condiții optime atât a unor întâlniri, seminarii sau evenimente interne, cât și externe.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, 27 mai, se va prezenta contextul general al iniţiativei, rolul și obiectivele/activitățile pe termen lung ale Rubik Hub, se vor organiza seminarii și workshop-uri, unde vor fi dezbătute subiecte relevante pentru principalele activităţi ale Rubik Hub (IT, etc), sesiuni de networking și va avea loc o expoziție de prototipuri prezentate de tineri antreprenori / startup-iști.

Cu această ocazie, Rubik Hub va fi gazda primei ediții a conferinței Codecamp la Piatra Neamț, cea mai mare conferință de IT din România, care reunește anual peste 8.000 participanți în opt orașe din țară.

„Este prima astfel de inițiativă cu adresabilitate regională și am încredere că va deveni un punct de reper pentru mediul antreprenorial din regiunea noastră, tocmai pentru că s-a născut dintr-o nevoie acută de sprijin, evidentă în statistici, semnalată de piață, dar, mai ales, așteptată de tineri și de mediul educațional, în general. Ne așteptăm ca Hub-ul să devină un facilitator de oportunități pentru cei dispuși să se alăture comunității antreprenoriale prin inițiativă, transparență, curaj și determinare. Indiferent că este vorba despre elevi sau studenți cu o idee de afacere, profesioniști în zona de business, despre companii dornice să investească, despre startup-uri, fiecare în parte și toți la un loc sunt parte esențială din misiunea Rubik Hub și contribuie semnificativ la povestea acestuia. Le mulțumesc tuturor”, a afirmat Vasile Asandei, director general al ADRNE, susținător al inițiativei.

Tot acest demers a fost posibil datorită susținerii și sprijinului oferit de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, de Consiliul Județean Neamț, Primăria și Consiliul Municipal Piatra Neamț și a fost finanțat împreună cu partenerul principal, compania DEDEMAN și  compania DINAMIC 92, mai precizează reprezentanții ADRNE.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0