HomeSocialEducatie

Jurnalişti pentru o zi la „Ziarul de Roman”

Colegiul Tehnic „Miron Costin” derulează proiectul „eVacanţa – Comunicare şi jurnalism în societatea cunoaşterii”, în parteneriat cu „Ziarul de Roman”.

Elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, participanţi la proiectul „eVacanţa – Comunicare şi jurnalism în societatea cunoaşterii”, au fost marţi, 20 august, oaspeţii redacţiei „Ziarului de Roman”. Elevii, însoţiţi de profesoara Ana Maria Zăloagă, coordonatoarea proiectului, au venit să vadă ce înseamnă munca unui jurnalist, de la documentare până în momentul în care ziarul ajunge pe piaţă. Tinerii au pus întrebări, au primit răspunsuri şi, la final, şi-au manifestat intenţia de a petrece câteva zile în redacţie, intrând în pielea unui jurnalist profesionist. „eVacanţa – comunicare şi jurnalism în societatea cunoaşterii” este o şcoală de vară desfăşurată în cadrul proiectului Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ „Zece lecţii pentru viaţă”, realizat de Colegiul Tehnic „Miron Costin” în parteneriat cu Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ, „Ziarul de Roman” şi două posturi de televiziune locale. Proiectul presupune activităţi variate, cursuri de iniţiere în jurnalism, realizarea unor materiale de presă, reportaje, interviuri, ştiri, valorificând experienţele zilelor de vacanţă care pot constitui lecţii de viaţă, cu suportul oferit de profesorii coordonatori şi al partenerilor media, realizarea unui itinerar de vacanţă utilizând mijloacele new-media, lecturi jurnalistice şi o dezbatere online pe teme apropiate proiectului.

„Această şcoală de vară este o oportunitate de informare şi formare pentru elevi în vederea exprimării propriilor opinii, soluţionării unor probleme caracteristice vârstei, prin acţiuni participative în care gradul de implicare în procesul de luare a deciziilor să crească. De asemenea, elevii vor putea valorifica propriile experienţe de vacanţă în texte jurnalistice care pot constitui lecţii de viaţă pentru colegii lor, dar şi pentru comunitatea locală. Elevii se vor familiariza cu tehnicile de lucru în cadrul presei scrise şi televiziunii, îşi vor dezvolta abilităţile de folosire a mediului web de comunicare şi a mediilor de socializare, îşi vor putea valorifica abilităţile. Sperăm ca participarea în acest proiect să le cultive interesul pentru lectură, pentru o atitudine pozitivă faţă de comunicarea într-o limbă română corectă, să-i facă receptivi faţă de valorile şi modelele culturale în societatea cunoaşterii şi să le dezvolte iniţiativa şi creativitatea”, a spus profesoara Ana Maria Zăloagă, coordonatoarea proiectului.

Activităţile din cadrul proiectului se vor încheia pe 27 august.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Antofie Rareș 9 ani ago

    Felicitări pentru inițiativă și proiect!

    • Zaloaga Ana-Maria 9 ani ago

      Va multumim foarte mult! Multumim, pe aceasta cale, partenerilor care au facut posibila aceasta activitate!