HomeEducatie

Jumătate dintre boboci și-au rezervat loc la școală

În prima săptămînă, s-au primit cereri de înscriere pentru jumătate din numărul copiilor recenzați, atît din clasa I, cît și din clasa pregătitoare.

 

 

Părinții viitorilor boboci au luat cu asalt secretariatele unităților școlare din județ. În primele patru zile de la debutul înscrierii în clasa I și în clasa pregătitoare s-au înscris deja jumătate dintre copiii așteptați în toamnă în clasele de început ale ciclului de învățămînt. În județul Neamț, pînă joi, la sfîrșitul programului, erau înregistrate 1.417 înscrieri la clasa pregătitoare (din 3.023 de copii recenzați), iar la clasa I fuseseră înscriși 1.964 (din 4.032 de copii recenzați). Toți sînt copii ai căror părinți au ales pentru înscriere școala de circumscripție.
„În afară de problemele tehnice apărute chiar în prima zi, nu s-au mai semnalat nici un fel de probleme organizatorice legate de înscriere„, a spus inspectorul școlar Rodica Vădeanu, inspector școlar pentru învățămîntul preșcolar.

Părinții care optează pentru unitatea școlară de circumscripție pot face înscrieri pînă pe 18 martie.
În etapa a doua (20-27 martie 2012), vor fi înscriși copiii care solicită înscrierea la o altă unitate școlară decît cea de circumscripție, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din districtul arondat.
Etapa a treia (23-25 aprilie 2012) este rezervată înscrierii copiilor care au solicitat înscrierea la o altă școală decît școala de circumscripție, dar nu au fost înmatriculați din lipsă de locuri, precum și a copiilor care nu au participat la prima etapă de înscriere, dar pentru care se solicită înscrierea la școala de circumscripție.
Ultima etapă (2-9 mai 2012) este rezervată copiilor care, dintr-un motiv sau altul, nu au participat sau nu au fost înmatriculați în etapele anterioare.

Comentarii

WORDPRESS: 0