Judoka romașcani dau examen național la Arad

Șapte judoka de la Liceul cu Program Sportiv Roman, însoțiți de antrenorii Costel Ciobanu și Cristi Budoșcă, vor pleca joi, 23 februarie, la Arad, pentru a participa la finalele Campionatului Național de Judo, categoria sub 17 ani (U 17).

 

 

Întrecerile de la naționale din acest an vor avea un caracter deosebit față de cel din anii precedenți, în sensul că pentru această ediție nu au mai existat turneele zonale premergătoare care furnizau sportivii calificați la finale. Etapa zonalelor nu s-a mai desfășurat, întrucît ninsorile și viscolul au blocat drumurile către cele trei orașe organizatoare, între care și Romanul. În consecință, fiecare club și-a stabilit numărul sportivilor cu care va aborda finala campionatului național, astfel că întrecerile ar putea fi mai populate decît de obicei. Această situație ar avea ca urmare și lungirea traseului către medalii al sportivilor, deci și un număr mai mare de partide.

Așadar, LPS Roman va fi reprezentat de: Ana Maria Dascălu – la categoria 70 kg, Alexandru Capră – 50 kg, Răzvan Nistor – 60 kg, George Olenici – 66 kg, Eduard Giosan – 73 kg, Marius Musteață – 81 kg, George Nanu – plus 90 kg.

Sperăm la o clasare pe podium a sportivei Ana Maria Dascălu, chiar dacă ea este în primul an la categoria de vîrstă U 17 și are abia 14 ani. Pentru ceilalți sportivi, obiectivul propus este ocuparea unui loc între primii zece, ceea ce ar însemna ca ei să treacă trei tururi. Pînă săptămîna trecută am făcut cîteva antrenamente comune cu sportivi de la alte cluburi din Bacău, Onești sau Gura Humorului, apoi am continuat pregătirile în sală la noi, cu cîte șase antrenamente săptămînal, anume un antrenament de viteză, specific, cu intensitate maximă, un antrenament de forță și patru antrenamente tehnice, plus rezistență și creștere de volum„, a declarat antrenorul Costel Ciobanu.

Dintre sportivii din lotul romașcan, cel mai bun rezultat l-a avut, anul trecut, Ana Maria Dascălu – locul al cincilea la naționale, grupa U 15.

Deplasarea la Arad se va face cu microbuzul clubului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0