Județul Neamț, sub cod portocaliu de ploaie până miercuri seară

HomeSocial

Județul Neamț, sub cod portocaliu de ploaie până miercuri seară

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare de tip cod galben și cod portocaliu vizând ploi însemnate cantitativ, intensificări susținute ale vântului, dar și ninsori la munte, pentru mai multe județe din țară.

cod-portocaliu

Astfel, în intervalul marți, 11 octombrie, ora 15 – joi, 13 octombrie, ora 10, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 – 50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55 – 65 km/h, cu precădere în regiunile estice şi la munte şi, pentru intervale scurte de timp, peste 75 – 80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

De marți, 11 octombrie, ora 18, până miercuri, 12 octombrie, ora 20, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și zona de munte aferentă județului Dâmbovița, se vor afla sub avertizare de tip cod portocaliu, aici urmând a se cumula cantități de apă ce vor depăși 50 – 60 l/mp şi, pe arii restrânse, 80 – 90 l/mp.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0