Județul Neamț are un nou subprefect

HomePolitica

Județul Neamț are un nou subprefect

În ședința de miercuri, 16 februarie, Guvernul a adoptat o hotărâre privind numirea în funcția de subprefect al județului Neamț a lui Adrian Virgil Ciobanu. Acesta a fost învestit în funcție în cursul zilei de joi, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem videoconferință, cu reprezentanții autorităților centrale și ai prefecturilor din alte județe unde au fost efectuate modificări la conducerea acestor instituții.

Decizia de numire a subprefectului Adrian Ciobanu vine în contextul pactului politic încheiat în toamnă între PNL și PSD, în urma căruia în cele mai multe dintre județele în care președinția Consiliului Județean este deținută de PSD – cum este și cazul județului Neamț -, social-democrații vor primi și conducerea prefecturii, liberalii urmând să dețină funcțiile de subprefect.

După numirea prefectului Adrian Niță, susținut de PSD, nominalizările PNL pentru funcțiile de subprefect au fost de menținere în funcție a lui Iulian Jugan (subprefect din luna septembrie a anului trecut), alături de numirea celui de-al doilea subprefect, Adrian Ciobanu. Iulian Jugan a fost numit în funcție după ce Guvernul Cîțu i-a demis pe foștii subprefecți de Neamț Ioan Meraru și Florin Zaharia, ambii din partea USR-PLUS, pe fondul disensiunilor dintre PNL și USR-PLUS, în urma adoptării de către guvern a controversatului program „Anghel Saligny”, de finanțare pentru autoritățile locale.

Adrian Virgil Ciobanu

Adrian Virgil Ciobanu

În vârstă de 43 de ani, din Piatra Neamț, Adrian Ciobanu este absolvent al Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț și al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Anterior, acesta a mai deținut funcțiile de director al Reprezentanței Neamț a Registrului Auto Român și de consilier local PNL al municipiului Piatra Neamț – la aceasta din urmă renunțând de curând, anterior numirii în funcția de subprefect.

 

Ceremonia de joi, de numire a subprefectului de Neamț, de la minutul 4.45:

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0