HomeActualitateRoman

Judecătorii vor închisoare pentru „Motănel”

Rudele fetiței în vârstă de 12 ani care a murit în accidentul provocat de Alexandru Mihăilă, zis „Motănel”, vor putea primi de la asigurător 18.500 lei daune materiale şi 200.000 de euro daune morale. Hotărârea Judecătoriei Roman poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Magistraţii de la Judecătoria Roman l-au condamnat pe Alexandru Mihăilă la trei ani de închisoare cu executare, pentru accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa o adolescentă de 12 ani. Tragedia a avut loc pe 19 noiembrie 2013, tânăra fiind accidentată grav pe o trecere pentru pietoni din centrul oraşului, în zona Băncii Transilvania. Aceasta a fost transportată la spital şi, mai apoi, la o unitate sanitară din Iaşi, dar a murit câteva zile mai târziu.

Tânărul de 26 de ani, cunoscut în oraş ca „Motănel” (n.red. – tatăl său este Dan Mihăilă, zis şi „Motan”), nu a fost obligat şi la plata unor despăgubiri, daunele materiale şi cele morale căzând în sarcina firmei de asigurare. „Obligă asigurătorul la 18.500 lei daune materiale şi 200.000 de euro daune morale (câte 100.000 euro pentru fiecare parte civilă)”, se arată în minuta judecătorească.

Hotărârea Judecătoriei Roman poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău şi avocatul lui Alexandru Mihăilă va face demersuri în acest sens. Tânărul Mihăilă nu va scăpa, însă, de drumurile la Judecătoria Roman. Pe rolul acestei instanţe se află un dosar în care Motănel este judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, precum şi port ilegal de obiecte periculoase. Acest dosar a fost întocmit după ce Alexandru Mihăilă – la câteva zile după accidentul din centrul oraşului – a mers într-o discotecă din comuna Trifeşti şi a făcut scandal, împreună cu mai mulţi prieteni.

Comentarii

WORDPRESS: 0