HomeRoman

Judecătorii romașcani riscă să rămână fără acoperiș

Sediul Judecătoriei Roman are nevoie urgentă de reparații. Probleme sunt, în special, la acoperișul clădirii.

 

 

Judecătoria Roman are nevoie de acoperiș deasupra capului. Clădirea a fost modernizată în urmă cu nouă ani, dar unele dintre lucrări trebuie refăcute. Instanța își desfășoară activitatea în aripa de est a Palatului administrativ din municipiul Roman, această porțiune de clădire fiind edificată în anul 1934. După anul 2004, clădirea a beneficiat de un amplu program de reparații, modernizare și recompartimentare, rezultând un sediu modern, apropiat exigențelor activităților curente ale Judecătoriei.
Din cauza calității inferioare a multor materiale sau lucrări de finisaje este, însă, necesară efectuarea unor reparații urgente, în special a acoperișului. Unele din aceste reparații au fost efectuate în luna noiembrie 2009, prin refacerea unei porțiuni a învelitorii de tablă și a accesoriilor de preluare a apelor meteorice. În același timp, însă, au fost identificate defecțiuni de concepție și execuție la instalația electrică, sanitară și termică, la lucrările de hidroizolație și la placajele ornamentale cu gresie și marmură, ceea ce reclamă intervenția urgentă a executantului„, se arată într-un raport al Judecătoriei Roman.
În cursul anului 2012 s-au efectuat doar reparații urgente de mică amploare, în vederea remedierii unor deficiențe punctuale.

Alte investiții importante au fost făcute în anul 2006, când a fost asigurat mobilier modern în sălile de judecată și birouri și s-a pus în funcțiune rețeaua de calculatoare care deservește întreg personalul instanței. Pentru anul acesta, reprezentanții Judecătoriei Roman au în vedere dotarea instanței cu mobilier adecvat față de modificările legislative ce urmează a intra în vigoare și care vor presupune, printre altele, și formarea unei arhive separate pentru dosarele înregistrate pe noua procedură, precum și mai multe camere de consiliu.

Comentarii

WORDPRESS: 0