Prima paginăRoman

Judecătorii romașcani l-au revocat pe Dănileț

Dimensiune text

Luni, judecătorii de la Judecătoria Roman au votat pentru revocarea lui Cristian Dănileț din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

 

Judecătorul Cristian Dănileț a fost propus spre revocare pentru că „și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile încredințate prin alegerea sa ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însușite în proiectul de candidatură„, conform Asociației Generale a Judecătorilor.

Procedura netransparentă se referă la alegerile pentru noua conducere a CSM, alegeri în urma cărora procurorul Oana Hăineală Schmidt a devenit noul președinte al CSM. Situația a nemulțumit o mare parte a magistraților din țară, iar Judecătoria Râmnicu Vâlcea a inițiat procedurile de revocare din funcție a judecătorului Cristi Dănileț

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorității instanțelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcție. În țară funcționează 176 de judecătorii, iar revocarea lui Cristi Dănileț se poate face cu votul a jumătate plus unu dintre acestea, adică în cazul în care 89 de judecătorii votează pentru revocare. Cel mai probabil acest lucru se va realiza, unul dintre magistrații romașcanii afirmând, după ședință, că „acesta este trendul„.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0