HomeRoman

Judecători din Bacău vor să conducă Judecătoria Roman

Funcțiile de președinte și de vicepreședinte al Judecătoriei Roman au fost scoase la concurs. Pentru fiecare post există cîte un singur candidat, ambii fiind judecători din Bacău.

 

 

Conducerea Judecătoriei Roman este scoasă la concurs. Cele două funcții de conducere, cea de președinte și de vicepreședinte, sînt dorite de doi judecători din Bacău. La acest moment, funcția de președinte este ocupată, prin delegare, de judecătorul Mirela Apetrei, iar funcția de vicepreședinte este vacantă. Pentru aceste două funcții, la concursurile care se vor desfășura luna viitoare nu s-a înscris nici un judecător al Judecătoriei Roman.

Cel care dorește să devină președintele Judecătoriei Roman este judecătorul Vasile-Sorin Curpăn. La nici 39 de ani, Vasile-Sorin Curpăn are deja 42 de lucrări publicate, printre care și o „Istorie a Dreptului românesc de la cucerirea Daciei pînă în decembrie 1989”. A avut un mandat de vicepreședinte al Judecătoriei Bacău, iar acum vrea o schimbare.

„După mai bine de 15 ani petrecuți la Judecătoria Bacău, m-am gîndit să încerc altceva. Dacă totul va fi bine, voi veni la Judecătoria Roman”, a afirmat judecătorul Vasile-Sorin Curpăn.

Pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Roman și-a depus dosarul Marcel Grigore Bărbieru, judecător în cadrul Tribunalului Bacău. Marcel Grigore Bărbieru și-a depus candidatura și pentru funcția de președinte al Tribunalului Bacău, astfel că există posibilitatea ca postul de vicepreședinte al Judecătoriei Roman să rămînă în continuare vacant.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere în cadrul Judecătoriei Roman constă în trei tipuri de testări. În perioada 20 – 27 mai va avea loc testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres. Între 5 și 17 iunie, candidații vor prezenta un proiect referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, iar pe 24 iunie aceștia vor susține un examen tip grilă privind managementul, comunicarea și resursele umane.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0