Prima paginăSocial

Jandarmii nemțeni sunt alături de veteranii de război

Dimensiune text

Aproximativ 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au donat sânge, în luna decembrie. Activitatea a fost una voluntară şi s-a desfăşurat în cadrul campaniei „Dăruieşte din Inimă”. Prin această campanie, jandarmii încearcă să sensibilieze cetăţenii cu privire la importanţa donării de sânge, astfel încât şi alte persoane să se alăture jandarmilor şi să dea dovadă de solidaritate umană.

Tot în spiritul acestei campanii, tichetele de masă primite pentru donarea de sânge, în valoare totală de aproximativ 1.200 de lei, au fost oferite Asociaţiei Veteranilor de Război din Ministerul de Interne, pentru a fi distribuite către veterani de război sau văduve ale veteranilor de război, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Suntem profund impresionaţi de gestul camarazilor noştri în activitate. În rândul asociaţiei noastre avem persoane în vârstă, cu dificultăţi financiare şi, pe lângă aspectul financiar, pentru noi cântăreşte foarte mult faptul că sunt militari care încă se mai gândesc la noi”, a afirmat colonelul (r) Vasile Buruiană, preşedinte filialei Neamţ a Asociaţiei Veteranilor de Război.

„Este un gest altruist, ce evidenţiază şi latura umană a personalului Jandarmeriei Române. Fiecare picătură de sânge de jandarm poate contribui la salvarea unei vieţi, reuşind, astfel, să nu fim doar în slujba cetăţenilor sănătoşi, ci şi a celor care au cel mai mult nevoie de noi”, a spus căpitan Silviu Mălinescu, iniţiatorul campaniei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0