Prima paginăActualitateNeamt

Jandarmii au avut zece misiuni pe zi, în 2013

Dimensiune text

Jandarmii din Neamţ au prezentat raportul de activitate aferent anului 2013. Cele mai multe misiuni au vizat menţinerea ordinii publice. Ei au întocmit sute de dosare penale şi au dat peste 2.000 de amenzi.

Jandarmii nemţeni au desfăşurat mii de misiuni în anul 2013, fiind prezenţi la cele mai multe evenimente care s-au petrecut în Neamţ, în cursul anului trecut.

În 2013, jandarmii au desfăşurat 3.162 de misiuni de menţinere a ordinii publice. Cele mai multe, 1.183 la număr, au fost realizate de patrule de jandarmi şi executate în diverse localităţi din mediul urban, pentru combaterea fenomenului infracţional şi prevenirea actelor de violenţă, iar alte 1.260 de misiuni s-au desfăşurat cu patrule mixte. Alte 668 de misiuni de menţinere a ordinii publice au avut loc în staţiunile montane Bicaz – Izvorul Muntelui, Durău, Vânători şi pe traseele turistice adiacente acestora.

jandarmi02Asigurarea ordinii publice a fost scopul altor 278 de misiuni, acestea desfăşurându-se cu ocazia unor manifestări publice, cum ar fi acţiuni de protest, evenimente culturale, artistice, religioase, sportive sau de altă natură.

„Acţiunile de intervenţie au avut ca scop rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor, urmărindu-se reducerea timpului de reacţie, modul de preluare a evenimentului până la prezentarea echipajelor de intervenţie la locul producerii acestuia, modul de realizare a cooperării între instituţiile specializate în intervenţie, condiţiile şi împrejurările în care se desfăşoară intervenţia, precum şi resursele avute la dispoziţie în momentul sesizării. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ a executat 979 acţiuni de intervenţie, fiind folosiţi 2.613 jandarmi. Au fost executate 352 intervenţii la solicitare prin 112, iar alte 622 de intervenţii s-au desfăşurat în urma solicitărilor telefonice, altele decât cele prin 112”, se arată într-un document al IJJ Neamţ.

Jandarmii au avut 399 de acţiuni şi în colaborare cu alte instituţii, precum Poliţia, Parchetul, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Apa Serv, Garda de Mediu şi reprezentanţi ai administraţiei locale sau ai Romsilva.

„Anul trecut au fost constatate 315 infracţiuni, din care 241 independent şi 74 în comun cu Poliţia. Astfel, independent, au fost  întocmite 211 dosare penale, mai mult cu 157 faţă de anul 2012, fiind constatate 241 infracţiuni, faţă de 64, în perioada similară a anului 2012. Au fost depistaţi 258 de autori, faţă de 70 în anul 2012.

Pe linia constatării contravenţiilor, în perioada analizată, elementele de dispozitiv au constatat şi aplicat 2.421 sancţiuni contravenţionale, faţă de 2.396, în perioada similară a anului trecut, din care 1.075 amenzi contravenţionale şi 1.346 avertismente. Valoarea amenzilor aplicate este de 222.900 de lei. În vederea desfăşurării eficiente a activităţii de urmărire penală şi de judecată, au fost executate 213 mandate de aducere, faţă de 154 în anul 2012, pentru fiecare fiind întreprinse măsuri de verificare în 48 de localităţi din judeţ, cu folosirea a 362 de jandarmi”, se precizează în documentul emis de IJJ Neamţ.

Jandarmii au dat importanţă, în 2013, şi activităţilor de promovare a instituţiei, prin acţiuni caritabile, campionate de minifotbal şi alte acţiuni cu impact asupra comunităţilor.

În 2014, jandarmii îşi propun eficientizarea sistemului integrat de acţiune cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, creşterea numărului dispozitivelor de patrulare în mediul urban şi rural şi reducerea timpului de intervenţie la evenimente, îmbunătăţirea imaginii Jandarmeriei în rândul comunităţii şi perfecţionarea pregătirii personalului şi omogenizarea procedurilor de intervenţie la nivelul subunităţilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0